eFotbal

Caduovi gól pomohl po vyloučení ve Florencii, věnoval ho nadcházejícímu synovi

Caduovi gól pomohl po vyloučení ve Florencii, věnoval ho nadcházejícímu synovi
Caduovi gól pomohl po vyloučení ve Florencii, věnoval ho nadcházejícímu synoviFlashscore
Plzeňský fotbalista Cadu si pochvaloval, že v úvodním duelu nadstavbové části první ligy při výhře 3:0 nad Mladou Boleslaví ukončil čekání na gól, které trvalo od poloviny února. Pětadvacetiletý brazilský krajní bek či záložník si zároveň zvedl sebevědomí po nedávném vyloučení v odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy ve Florencii. Vítěznou branku Cadu věnoval manželce a nadcházejícímu prvnímu potomkovi, který se brzy narodí. Na tiskové konferenci si přál, aby jeho syn také hrál fotbal.
Reklama
Reklama

Cadu skóroval poprvé od 13. února, kdy zařídil vítězství 1:0 v Ostravě. "Je pravda, že jsem na gól dlouho čekal. Ale každý den jsem makal na tréninku, pořád jsem jel naplno. Jsem rád, že to dnes povedlo a padlo to tam," řekl Cadu po utkání ve skupině o titul.

V 10. minutě otevřel skóre střelou na zadní tyč po přihrávce od Pavla Šulce. "Předcházela tomu kombinace, kterou často děláme na tréninku, mezi Tomášem Chorým a Pavlem Šulcem. Pavel dal krásný pas, já jsem byl na správném místě a už nebyl problém to trefit," poznamenal Cadu.

Branku, která se později ukázala jako vítězná, neopomněl řádně oslavit. "Oslava patřila mé ženě a mému dítěti, které se nám brzy narodí. Už víme, že to bude kluk. Doufám, že bude fotbalista jako já, ale to se teprve uvidí," uvedl Cadu s úsměvem.

V posledních týdnech neprožíval ideální období. V nedávné odvetě čtvrtfinále Konferenční ligy ve Florencii dostal za ostré přišlápnutí ve druhém poločase rovnou červenou kartu a Viktoria v oslabení po porážce 0:2 po prodloužení s Fiorentinou ze soutěže vypadla.

PŘÁNÍ NOVÉHO VEDENÍ BYLO VYSLYŠENO. KOZEL PO SEZONĚ KONČÍ V LIBERCI

"Ve Florencii jsem měl trochu smůlu. Je pravda, že jsem pak byl trochu dole. Ale všichni spoluhráči a celý realizační tým mě celou dobu podporovali, za to jim musím poděkovat. Dnes jsem jim to trochu vrátil. Tohle jsem potřeboval a získal jsem zase sebevědomí zpět," podotkl Cadu, který po odvetě ve Florencii v následujících třech soutěžních zápasech nebyl v základní sestavě.

Dnes dostal šanci od začátku a k vítězné brance přidal ještě asistenci na třetí gól. "Neřekl bych, že to byl úplně nejlepší zápas za Plzeň, ale jeden z nejlepších. Před zápasem jsem si poměrně věřil. Cítil jsem podporu od realizačního týmu a spoluhráčů, kteří mě hodně podrželi," řekl Cadu.

Zatímco v lize už jeho tým téměř jistě skončí třetí, v domácím poháru ho čeká finále ve Štruncových sadech a boj o vítěznou trofej proti Spartě. "Bohužel v lize už je teď pro nás skoro nemožné být výše. Ale v poháru všichni cítíme šanci, nejen všichni v klubu, ale i fanoušci. Pro všechny je to obrovská motivace," uvedl Cadu.

"Já v profesionálním fotbale vyhrál s Pardubicemi druhou ligu, ale tohle je něco jiného. Pohár by pro mě byl případná první velká trofej tady v Česku. Moc se na ten zápas těším," doplnil bývalý hráč Pardubic a Baníku Ostrava.

Foto: FC Viktoria Plzeň