eFotbal

Carragher, Rashford, Sancho, Saka či Sarabia? Prokletí střídajících penaltových exekutorů prolomil Dybala

Carragher, Rashford, Sancho, Saka či Sarabia? Prokletí střídajících penaltových exekutorů prolomil Dybala
Carragher, Rashford, Sancho, Saka či Sarabia? Prokletí střídajících penaltových exekutorů prolomil DybalaFlashscore
Až na osmý pokus uspěl v penaltovém rozstřelu na mistrovství světa či Evropy hráč, který na trávník přišel těsně před koncem prodloužení. V nedělním finále šampionátu v Kataru se to povedlo Argentinci Paulu Dybalovi, jenž ve druhé sérii nezaváhal a přispěl k výhře nad Francií. Zajímavý fakt zjistila společnost Gracenote Sports, která mimo jiné pravidelně odhaduje výsledky na olympijských hrách a mistrovstvích světa či Evropy.
Reklama
Reklama

Jako první použil strategii se střídajícím penaltovým specialistou ve čtvrtfinále MS 2006 švédský trenér Angličanů Sven Göran Eriksson, jenž těsně před vypršením 120. minuty poslal na hřiště Jamieho Carraghera. Pokus zkušeného obránce ale zlikvidoval brankář Ricardo a vzápětí poslal Portugalce do semifinále Cristiano Ronaldo.

O deset let později neuspěl ve čtvrtfinále Eura ani Ital Simone Zaza, který ve druhé sérii přestřelil. V jednom z nejdelších rozstřelů historie ME rozhodl až 18. pokus, jímž Jonas Hector zajistil postup Němcům.

Na loňském Euru nejprve ve čtvrtfinále vyrazil střelu Rodriho Yann Sommer, jenže Švýcaři zaváhali celkem třikrát a postup slavili Španělé. Před finálovým rozstřelem s Itálií poslal anglický trenér Gareth Southgate na trávník Marcuse Rashforda s Jadonem Sanchem, jenže prvně jmenovaný trefil ve třetí sérii tyč a vzápětí střelu druhého vyrazil Gianluigi Donnarumma. Když pak neproměnil ani Bukayo Saka, mistry Evropy se stali Italové.

Tah se střídajícím penaltovým exekutorem trenérům dvakrát nevyšel ani na šampionátu v Kataru. V osmifinále Španělsko - Maroko trefil Španěl Pablo Sarabia na úvod stejně jako v závěru prodloužení jen brankovou konstrukci, na druhé straně chytil pokus Maročana Badra Banúna Unai Simón. Nakonec se ze senzačního postupu radoval africký celek.

Dres s číslem 10 bychom si měli nechat připravený na další mistrovství, pokud se Messi bude cítit, tvrdí Scaloni