eFotbal

Čeká se tuhý boj! Bundesligový objev a nejlepší střelec Evropy ze Stuttgartu může být k mání téměř za hubičku

Čeká se tuhý boj! Bundesligový objev a nejlepší střelec Evropy ze Stuttgartu může být k mání téměř za hubičku
Čeká se tuhý boj! Bundesligový objev a nejlepší střelec Evropy ze Stuttgartu může být k mání téměř za hubičkuFlashscore
Největším překvapením dosavadní bundesligové sezony není průběžné vedení Bayeru Leverkusen, nýbrž současné druhé místo Stuttgartu, který táhne šňůru sedmi výher v řadě a v úvodních osmi kolech se mu podařilo bodově zastínit také slovutný Bayern Mnichov.
Reklama
Reklama

Obrovský podíl na tom má sedmadvacetiletý guinejský reprezentant Serhou Yadaly Guirassy, jehož jméno už se skloňuje nejen v MHP Areně, kde je doma pětinásobný šampion země, ale v celé německé branži.

Bývalý forvard Lille, Auxerre, Amiens i Rennes už měl zkušenosti s Bundesligou před několika lety díky angažmá v Kolíně nad Rýnem. Tehdy z toho však ještě žádné velké střelecké dostihy nebyly.

V uplynulém soutěžním ročníku 2022/2023 už se však loňská posila VfB za 9 milionů eur docela činila a zatímco v poháru udeřila dvakrát, v lize skórovala jedenáctkrát, čímž jistý střelecký potenciál naznačila.

Na ostrou akci čekal Schick 231 dnů. Makám na gólu skoro rok, komentoval emotivní návrat dojatý útočník

Vše však vybouchlo až v této sezoně, která zatím rodákovi z Arles vychází na výbornou, o čemž svědčí skutečnost, že mu na vytvoření osobního střeleckého rekordu stačilo jen osm vystoupení.

Nehledě k tomu, že díky čtrnácti trefám, k nimž je třeba přidat také jednu branky z Německého poháru, zatím suverénně zastiňuje i známá útočná esa z renomovanějších klubů Harryho Kanea z Bayernu a Victora Bonifaceho z Leverkusenu.

Protože má navíc někdejší mládežnický reprezentant Francie momentálně nejlepší ofenzivní čísla z celé Evropy, nikoho nemůže překvapit, že jeho tržní cena povyrostla až na 40 milionů eur. Alespoň tedy podle údajů transfermarkt.com.

Messi se může stát v Americe nováčkem roku, které dva soupeře má? O cenu usiluje i Ostrákův kolega Bürki

Fabrizio Romano však upozornil na to, že byť má rozjetý ostrostřelec v současné působišti platný kontrakt až do 30. června 2026, ve smlouvě má zabudovanou klauzuli "jen" na 17,5 milionů eur, což je pro největší giganty a případně zájemce ze Saúdské Arábie téměř za hubičku.

Pakliže se v Afričanově dohodě neprovede v dalších týdnech a měsících revize, již v lednovém okně by se mohly prát o hit sezony 2023/2024 ty nejvěhlasnější značky z Premier League či LaLigy.

Znáte to, gólových útočníků není nikdy dost a když ho bude chtít ulovit do svých struktur stabilní účastník Ligy mistrů, Stuttgartu pak nepomůže ani rozkrájení. Atletický snajpr Guirassy by totiž jen nerad skončil u čtyř startů v Champions League, jichž dosáhl na podzim roku 2020.

P.S.: Aktuálně je na Guirassy na marodce, s tím, že by měl pauzírovat několik týdnů.

Nejlepší střelci Bundesligy:

14 - S. Guirassy (Stuttgart)9 - H. Kane (Bayern)7 - V. Boniface (Leverkusen)7 - J. Wind (Wolfsburg)6 - M. Beier (Hoffenheim)6 - L. Openda (Lipsko)6 - L. Sané (Bayern)

© VfB Stuttgart