eFotbal

Celý kolektiv dokázal, že má velikou morální sílu. Udělali jsme další krok k záchraně, těší Straku

Celý kolektiv dokázal, že má velikou morální sílu. Udělali jsme další krok k záchraně, těší Straku
Celý kolektiv dokázal, že má velikou morální sílu. Udělali jsme další krok k záchraně, těší StrakuFlashscore
Třinci sice úvod jarní části nevyšel a na první tříbodová zisk čekal dlouhých šest utkání. V posledních dvou kolech na domácím kolbišti ovšem zabral a po dvaceti kolech je jedenáctý, s tím, že desátý Varnsdorf ani devátá Jihlava nejsou daleko.
Reklama
Reklama

Hlavní kouč třineckého souboru František Straka přitom musel poupravit složení základní sestavy, neboť mu vypadl kvůli zdravotním problémům Jakub Habusta a Imrich Bedesc zase nemohl hrát kvůli disciplinárnímu trestu.

Zatímco skalp posledního Slavoje Vyšehrad (3:0) se tak nějak čekal, rozesmutnění ambiciózní Viktorie Žižkvo (2:0) je cenné.

"Po zápase s Vyšehradem to pro nás byl další kritický zápas. Odvedli jsme precizní a bojovný výkon v defenzívě. Poukazoval jsem na to, že musíme být vzadu kompaktní a hrát na nulu," pronesl na klubovém webu dvaašedesátiletý odborník.

"Čekali jsme na chyby soupeře, po brejkových situacích jsme dali dva góly. V prvním poločase jsme mohli odskočit i na tři nula. Branky zvedly sebevědomí mužstva, projevil se jeho charakter a porvalo se s nepříjemnou situací," cenil si kouč, jenž usedl na třineckou lavičku v září roku 2020.

"Šli jsme štěstí naproti a každý z hráčů odvedl to, co mohl. Celý kolektiv dokázal, že má velikou morální sílu, což mě velice těší. Urvali jsme důležité body a udělali jsme další krok k záchraně," uzavřel na fotbaltrinec.cz někdejší šéf egyptských celků Smouha a Ismaily.

O třetí tříbodový zisk v řadě se slezské mužstvo pokusí v pátek na hřišti třináctého Táborska.

Blažek: Když jsem přicházel do Sparty, tak jsme Slavii dávali taky pět gólů, teď se to otočilo. Hložek by měl s přestupem počkat

Zdroj: fotbaltrinec.cz