eFotbal

Česká brankářská legenda jde na led. Nastoupí do přípravy proti britským hokejistům

Česká brankářská legenda jde na led. Nastoupí do přípravy proti britským hokejistům
Česká brankářská legenda jde na led. Nastoupí do přípravy proti britským hokejistůmFlashscore
Bývalý fotbalový brankář Petr Čech se znovu připojí k hokejistům ligového Belfastu Giants. S týmem z britské nejvyšší soutěže se někdejší gólman Chelsea a Arsenalu zúčastní víkendových přípravných zápasů proti Cardiffu Devils a britské reprezentaci, která se chystá na olympijskou kvalifikaci. Zaskočí za Jacksona Whistlea, který je právě s národním mužstvem. Severoirský celek to uvedl na svém webu.
Reklama
Reklama

"Na návrat do Belfastu se těším. Všichni vědí, jaký mám k Giants vztah. V minulé sezoně to s týmem bylo skvělé, takže jsem nadšený, že se vrátím a zapojím se do přípravy, zatímco Jackson bude s britským týmem," uvedl Čech.

Dvaačtyřicetiletý rekordman v počtu startů za českou reprezentaci se začal hokeji věnovat po konci fotbalové kariéry v roce 2019 a ze čtvrté ligy to dotáhl až do nejvyšší soutěže. V minulé sezoně dvakrát hostoval v Belfastu a v listopadu za něj nastoupil v utkání s Glasgow Clan na bezmála pět minut a přispěl k vítězství 5:1.

"Petr nám v minulé sezoně hodně pomohl, když jsme měli v brance problémy kvůli zraněním. Je to skutečný profesionál a osvědčený vítězný typ, mít ho mezi hráči v přípravě bude pro tým velkým přínosem," řekl trenér Belfastu Adam Keefe. "Petr patří na ledě k největším dříčům a je úžasné ho sledovat. Jsme rádi, že ho tu zase přivítáme," dodal kanadský kouč na adresu vítěze fotbalové Ligy mistrů a čtyřnásobného šampiona Premier League.

Jsem zodpovědný za neúspěšné Euro, přiznal trenér Hašek. Baráka prý nestačil včas přesunout