eFotbal

České fotbalistky si připsaly obří (půl)skalp a na americké půdě obraly Američanky. Votíková jako Hašek v Naganu

České fotbalistky si připsaly obří (půl)skalp a na americké půdě obraly Američanky. Votíková jako Hašek v Naganu
České fotbalistky si připsaly obří (půl)skalp a na americké půdě obraly Američanky. Votíková jako Hašek v NaganuFlashscore
Jako Dominik Hašek v první třetině čtvrtfinále Nagana byla v určitých momentech česká brankářka Barbora Votíková, když se na ni na SheBelieves Cupu v americkém Carsonu valily útoky Američanek. Na rozdíl od Haška Votíková ale nepustila ani jediný gól a ženská reprezentace urvala s domácími cennou bezbrankovou remízu.
Reklama
Reklama

Miniaturní kurs 1,04 nabídnutý sázkovými kancelářemi dnes nad ránem proměnily ve špatnou investici české fotbalistky, když se vzepřely osudu a jako obrovský outsider na tradičním turnaji SheBelieves Cup odolaly tlaku domácích amerických fotbalistek. Pro českou reprezentaci se jedná o jeden z nejcennějších výsledků v historii a to i přes to, že Američané nechali největší hvězdy svého výběru odpočívat a řada hráček v jejich týmu naopak zažila svůj mezinárodní debut. 

"Pocity jsou krásné. Pro holky je to povzbuzující, zápas odmakaly. Holky si zaslouží velký dík, odehrály dobrý zápas," komentoval zápas pro agenturu ČTK s obří chválou svých svěřenkyň český trenér Karel Rada. Ženská reprezentace pod jeho vedením dělá v posledních letech velký progres, týmu v jehož středu vedle Votíkové z PSG hraje třeba Stašková z Juventusu nebo Svitková z West Hamu United jen o kousek unikl v poslední kvalifikaci postup na Mistrovství světa. Výsledkově úspěšný zápas s Američankami, byť se jednalo o hru na jednu bránu, je dalším důkazem.

A to i přes to, že jak bylo řečeno, hlavní hvězdy domácích jako Megan Rapinoe nebo Alex Morgan do zápasu nenastoupily. Kouč americké reprezentace  Vlatko Andonovski se totiž rozhodl v zápase proti Česku dát příležitost odbýt si reprezentační debut mladším hráčkám. Jejich nevětší hvězdou byla devatenáctiletá dcera bývalé basketbalové hvězdy Dennise Rodmana Trinity, jež nedávno podepsala na ženskou ligu bezprecedentní čtyřletý kontrakt s Washingtonem Spirit v hodnotě 1,1 milionu dolarů. Ani ona ale proti Votíkové a spol. neuspěla.

zdroj: ČTK