eFotbal

Češky se chtějí rozloučit s kvalifikací vítězně: Chceme Běloruskám vrátit červnovou prohru

Češky se chtějí rozloučit s kvalifikací vítězně: Chceme Běloruskám vrátit červnovou prohru
Češky se chtějí rozloučit s kvalifikací vítězně: Chceme Běloruskám vrátit červnovou prohruFlashscore
České fotbalové reprezentantky ukončí kvalifikaci o postup na Mistrovství světa úterním domácím střetnutím v kyperské Larnace proti Běloruskám (od 18:00).
Reklama
Reklama

Výsledek už nezmění nic na tom, že svěřenkyně trenéra Karla Rady si na šampionátu v Austrálii a na Novém Zélandě nezahrají. Bělorusky jsou na tom obdobně. I tak ale půjde v duelu o celkové třetí místo ve skupině. Právě Bělorusky jsou v tabulce totiž čtvrté bod za českými fotbalistkami.

„Nechceme podcenit Bělorusko, protože po předchozím zápase, který jsme smolně prohrály, chceme jasné vítězství, což je i náš cíl pro tento sraz, zisk šesti bodů. Uděláme maximum, abychom se dobře připravily a vyhrály,“ řekla pro web Fotbal.cz brankářka českého týmu Olivie Lukášová.

Ta v posledním utkání s Kyprem (čtvrtek 1. září; ČR zvítězila 6:0, pozn. red.) podstoupila tvrdý souboj s domácí útočnicí. „Bylo to víceméně zbytečné, protože bylo vidět, že já ten míč mám pod kontrolou a Kypřanka to podle mě udělala zbytečně. Ale je to fotbal, takže ty souboje jsou vlastně normální. Já jsem v pohodě, je to jen modřina,“ dodala s úsměvem.

Ačkoliv Češky tedy nemají možnost postoupit na světový šampionát, v posledním zápase kvalifikačního cyklu chtějí vrátit Bělorusku porážku z posledního měření sil, které proběhlo na konci června. „Chystáme se samozřejmě zodpovědně, máme z čeho vycházet po tom prvním zápase. Doufám, že tentokrát se poučíme, protože všichni víme, že se nám to hlavně výsledkově nepovedlo. Doufám, že tentokrát budeme připraveni dobře do defenzívy a budeme produktivní směrem dopředu, protože to je to, co nám v prvním utkání chybělo, střílení branek,“ uvedl asistent trenéra Miroslav Jíra.

„Samozřejmě jsme zkoumali předešlé zápasy soupeřek, i ten náš vzájemný duel. Včera jsme si analyzovali jejich střetnutí na Islandu (Bělorusky prohrály 6:0, pozn. red.) a poznatky budeme chtít přenést do hry, čemuž jsme uzpůsobili i herně taktický trénink. Budeme se zaměřovat na chování našich ofenzivních hráček v poslední třetině hřiště, protože to potřebujeme zlepšit, být produktivní a efektivní,“ uvedl Radův asistent k přípravám na úterní duel.

Tabulka skupiny C

Ten Hag: Budu Ronaldovi přítelem a učitelem