eFotbal

Chelsea v létě čeká výrazný úbytek jmen v kabině. Tyto tři by měla jít přes palubu přednostně

Chelsea v létě čeká výrazný úbytek jmen v kabině. Tyto tři by měla jít přes palubu přednostně
Chelsea v létě čeká výrazný úbytek jmen v kabině. Tyto tři by měla jít přes palubu přednostněFlashscore
Není pochyb o tom, že Chelsea může právě probíhající sezonu označit za jednu z nejhorších ve své novodobé historii. I přes obrovské výdaje nového majitele to nešlape. Todd Boelhy pod tíhou výsledku odvolal již dva trenéry Thomase Tuchela a Grahama Pottera. Nyní je na Lampardovi, aby potápějící loď stabilizoval, než tým převezme nový trenér. Nabubřelý tým plný hvězd, kde chybí stabilní jádro, to je jeden z důvodů, proč se Blues nedaří. V létě čeká klub sídlící na Stamford Bridge výrazný úbytek jmen v kabině, ale tyto tři jména by měla jít přes palubu přednostně.
Reklama
Reklama
3) César Azpilicueta

Kapitán Blues je jedním ze služebně nejstarších hráčů v kabině a v Londýně působí již od roku 2012. Jedná se o jednoho z nejzkušenějších pravých obránců v Premier League, který tomuto klubu pomohl k mnohým cenným trofejím, ale i jeho už dohání věk. Ve svých třiatřiceti letech už mu v některých zápasech dochází dech a Chelsea by právě jeho post měla přednostně okysličit. Reece James je zajímavou alternativou, kterou Blues disponují, ale bohužel se mu nevyhýbají častá zranění.

Foto: Chelsea FC

2) Hakim Ziyech

Na světovém šampionátu v Kataru za národní výběr Maroka dokázal, že patří mezi velice kvalitní hráče, ale na Stamford Bridge se mu nedaří. V tomto případě není přítomna ani loajalita a Ziyech se nikterak netají svou chutí změnit klubové barvy. Prchnout z Londýna chtěl již loni v létě, stane se tak nejspíše letos. O nápadníky se bát nemusí a Chelsea za jeho uvolnění inkasuje důležité peněžní prostředky, které se budou hodit na udržení finanční fair play, kterou UEFA bedlivě sleduje.

Foto: Chelsea FC

1) Pierre-Emerick Aubameyang

 Podepsání tohoto gabonského útočníka bylo pravděpodobně jedním z nejhorších kroků Chelsea v této sezóně. Ještě horší je fakt, že hned po jeho příchodu byl odvolán kouč Tuchel, který s ním uměl pracovat už během své anabáze v Dortmundu. Aubameyang si stěžuje na své herní vytížení, ale pokud šanci dostane, příliš radosti fanouškům nepřináší. Jeho jméno je spojováno s návratem do Barcelony a Blues by se jeho prodeji bránit neměli.

Foto: Chelsea FC