eFotbal

Chlumecký opouští Ostravu a posiluje poslední tým tabulky: Doufám, že já pomohu Pardubicím a Pardubice zase mně

Chlumecký opouští Ostravu a posiluje poslední tým tabulky: Doufám, že já pomohu Pardubicím a Pardubice zase mně
Chlumecký opouští Ostravu a posiluje poslední tým tabulky: Doufám, že já pomohu Pardubicím a Pardubice zase mněFlashscore
V Pardubicích pojali závěr přestupového okna velmi zodpovědně. Kromě mladého slávisty Marka Ichy se totiž poslednímu týmu tabulky podařilo ulovit na hostování také Martina Chlumeckého z Baníku.
Reklama
Reklama

Sportovní ředitel Ostravy Alois Grussmann to podle očekávání vysvětlil  malým vytížením v áčku. Napříč vedením panovala shoda, že mu v případě zajímavé nabídky nikdo nebude bránit v odchodu.

Bývalý obránce Slovanu Liberec, Dukly, Varnsdorfu či Teplic tak přichází na adresu, kde nikdy v životě nevyhrál. "Odehrál jsem tu hodně zápasů v druhé lize a vždy tu bylo těžké a nepříjemné prostředí," zavzpomínal na klubových stránkách pětadvacetiletý zadák.

I když ho čeká práce v novém prostředí, několik tváří již zná. "Znám tu hodně kluků. S některými jsem hrál v jednom týmu a s některými jsme hráli proti sobě. Rozhodně tu pro mě nebudou úplně všichni noví," informoval pracovitý hráč, který se snaží o silový a pro soupeře nepříjemný fotbal.

Nynější umístění na chvostu tabulky a pouhé tři získané body už straší i jeho maličkost. Ke změně by chtěl pomoci zejména na hřišti, protože lavičky či tribuny už si užil dost v Ostravě.

"Doufám, že získám nějakou herní praxi. Chci, aby to bylo vzájemně prospěšné, jak pro klub, tak pro mě. Pokusím se Pardubicím tuto příležitost vrátit svými výkony na hřišti. Jsem šťastný, že jsem dostal šanci oblékat jejich dres. Doufám, že já pomohu Pardubicím a Pardubice zase mně. Pořád je to nejvyšší česká soutěž. Rád bych pomohl zvednout Pardubice z posledního místa," potvrdil levonohý borec.

Pardubicím se nakonec přeci jen podařilo přesvědčit Slavii a talent Icha už trénuje na Vinici