eFotbal

Chrudim vykročila za záchranou výhrou, Kronďák svému týmu věří

Chrudim vykročila za záchranou výhrou, Kronďák svému týmu věří
Chrudim vykročila za záchranou výhrou, Kronďák svému týmu věříFlashscore
Čtyři body ztrácela na pozice znamenající záchranu ve Fortuna: Národní lize po podzimu Chrudim. Tři umazala výhrou v sobotní dohrávce proti Vlašimi. Potvrzuje tak slova svého nového kouče Radka Kronďáka, který svému týmu před startem jara věřil.
Reklama
Reklama

Přišel zachránit do Chrudimi druhou ligu. A přes pohyb v kádru i koronavirovou nákazu během zimní přípravy byl Radek Kronďák před sobotním startem FNL přesvědčen, že na to jeho tým má. “Kluci pracovali, jak jsme si představovali. Chyby jsme si říkali a pracovali na nich a doufám, že v takové míře, že se jich v mistrovských utkáních bude objevovat co nejméně. Udělala se parta, budeme tahat za jeden provaz se všemi v klubu a věřím, že jsme schopní náš cíl splnit,” tvrdil Kronďák v rozhovoru web fnliga.cz.

Ten si přes zimu míchal mužstvo dle svých představ a výsledný koktejl by měl být velmi mladý. “Musíme to namíchat, bez mládí to ale nejde. Mohou dělat chyby, které v mladistvém věku plodí, ale na druhou stranu jsou to všechno mládežničtí reprezentanti a myslím si, že by to měli zvládnout. Věřím, že jim zkušení hráči jako jsou Ondřej Kesner, Jan a Vojtěch Řezníčkovi, Martin Šejvl či Petr Drahoš pomohou a společně cíl splníme. Přišli hráči s odhodláním Chrudim zachránit ve FNL  a dále pokračovat v kariéře, třeba i ve vyšší soutěži, to znamená makat na sobě a nic nezabalit,” zhodnotil Kronďák svůj kádr před začátkem jarní části. 

Asi největší zásah do týmu pak byl odchod opory útoku Petra Rybičky, který dostal laso z prvoligového Hradce. Na jeho místo útočníka ćíslo 1 tak nastoupil mladý Fili Firbacher. “S Petrem jsem počítal, že bude u nás působit, ale samozřejmě, když přijde ligová nabídka, tak se s tím dá jen těžko něco dělat. Respektovali jsme to, že odešel a díky němu přišla trojice hráčů z Hradce Králové. Nezbývá mi nic jiného než věřit, že Filip, který je mladý a talentovaný útočník, který také prošel reprezentací, góly bude dávat.” věřil Kronďák. A první zápas tento předpoklad podpořil, Firbacher se proti Vlašimi prosadil dvakrát. Chrudim tedy za setrváním v druhé nejvyšší soutěži vykročila správnou nohou.

zdroj: fnl.cz