eFotbal

Chtěl domů, ale návrat mu zhatily výhružky smrtí. Di María tak zůstává v Benfice a myslí na trofeje

Chtěl domů, ale návrat mu zhatily výhružky smrtí. Di María tak zůstává v Benfice a myslí na trofeje
Chtěl domů, ale návrat mu zhatily výhružky smrtí. Di María tak zůstává v Benfice a myslí na trofejeFlashscore
Fotbalový mistr světa Ángel Di María prodloužil o další rok angažmá v Benfice Lisabon. Šestatřicetiletý argentinský křídelník, jenž kvůli výhrůžkám smrtí zavrhl možnost zakončit kariéru ve vlasti v mateřském Rosariu, v portugalské lize odehraje pátou sezonu. O podpisu nové smlouvy informovala Benfica na klubovém webu.
Reklama
Reklama

Di María v portugalském klubu zahájil v roce 2007 své evropské tažení a barvy Benfiky poprvé hájil do roku 2010. Pak ovládl španělskou ligu a Ligu mistrů s Realem Madrid a přidal pět titulů s Paris St. Germain. Zahrál si také za Manchester United a Juventus. Před minulou sezonou se do Benfiky vrátil a s týmem obsadil druhé místo v portugalské lize za Sportingem.

"Jsem šťastný, že zůstanu v Benfice ještě jeden rok a dál budeme bojovat o tituly," řekl světový šampion z roku 2022 a vítěz letošní Copy América.

Di María chtěl původně doma v Rosariu dohrát kariéru po 17 letech v zahraničí. Opakovaně se ale on i jeho rodina stali terčem výhrůžek smrtí, až se Argentinec v červenci definitivně rozhodl za Central nehrát.

VÝHRŮŽKY SMRTÍ ZHATILY DI MARÍOVI NÁVRAT DOMŮ. ARGENTINSKÝ MISTR SVĚTA ZA ROSARIO HRÁT NEBUDE