eFotbal

Chvíle nejistoty jsou pryč! TOP 4 zkušení borci, kteří donedávna nemohli najít nový klub, už opět pobíhají po hřištích

Chvíle nejistoty jsou pryč! TOP 4 zkušení borci, kteří donedávna nemohli najít nový klub, už opět pobíhají po hřištích
Chvíle nejistoty jsou pryč! TOP 4 zkušení borci, kteří donedávna nemohli najít nový klub, už opět pobíhají po hřištíchFlashscore
Před pár dny jsme si představili čtveřici fotbalistů, která stále nemůže nebo nechce najít nové angažmá. Proto nyní přichází řada na jiný kvartet ostřílených a stále hodnotných borců, kteří v uplynulých dnech konečně nalezli zastání u nového zaměstnavatele, i když chvíli byli volní. A také nyní nemůže chybět český reprezentant!
Reklama
Reklama

Gael Kakuta, 31 let – Amiens, tržní hodnota cca 120 milionů korun

Konžský reprezentant a tehdejší nadějná mladá akademická hvězda Chelsea Gaël Kakuta je jednoznačně tím nejhodnotnějším hráčem dnešního výběru, což dokládá i renomovaný server transfermarkt.com, který jej odhaduje na částku 120 milionů korun. 

Ještě aby ne, vždyť si Gaël Kakuta prošel nejenom „áčkem“ Chelsea, ale zahrál si i ve Španělsku nebo Francii. Naposledy mu skončila smlouva v RC Lens, do kterého přestoupil po úspěšném hostování z Amiens. A do města nad řekou Sommou se po více než roce vrací. Na začátku října zde jako volný hráč podepsal nový kontrakt.

V Amiens se Kakutovi v minulosti dařilo. Hlavně jako hostujícímu z Deportiva La Coruni v roce 2017. V roce 2019, kdy do Amiens nakonec přišel na trvalo z Raya Vallecana, až do loňska, se mu však tolik příležitosti nedostalo, proto odešel na roční klauzuli do Lens, ze kterého se nakonec vrací.

Amiens přitom náramně vydělal. Do Lens prodal kvalitního ofenzivního útočníka za 140 milionů korun, přitom jej zpět získává zcela zdarma. Jednoduše vydělané peníze.

Foto: Amiens SC Football

Adel Taarabt, 33 let – Al Nasr, tržní hodnota cca 65 milionů korun

Další africký zástupce, nyní reprezentující Maroko, o kterém bude řeč, není nikdo jiný než Adel Taarabt. Odchovanec Lensu nestihl jako osmnáctiletý v Ligue 1 odehrát více než jeden zápas, a už byl obletován velkými kluby.

Nakonec jej během hostování v roce 2007 vyzkoušel londýnský Tottenham, který jej odkoupil a „vlastnil“ až do roku 2010, kdy jej prodal za „pouhých“ třicet milionů korun do Queens Park Rangers, kde se stal legendou. 

Až do roku 2015 zde odehrál na 164 zápasů, ve kterých se blýskl 34 brankami. A to stihl mezi tím hostovat ve Fulhamu nebo AC Milán. Nakonec zakotvil v jiném prestižním celku a to Benfice Lisabon, kam odešel jako volný hráč.

A jako volný hráč posiluje u arabský Al Nasr. Přitom v Benfice byl ještě v loňské sezóně hojně využíván a odehrál 46 zápasů. I proto je stále na trhu brán jako dráhy hráč, stojí odhadem 65 milionů korun

Foto: Al Nasr SC

Josip Iličič, 34 let – NK Maribor, tržní hodnota cca 25 milionů korun

Slovinský ofenzor Josip Iličič patří i ve svých čtyřiatřiceti letech mezi velmi kvalitní fotbalisty. 

Devětasedmdesátinásobný reprezentant své země zářil během své kariéry převážně v Itálii, kam se dostal jako mladá posila z Mariboru, kde odehrál jen pět ligových utkání. Nabídka Palerma se ale nedala odmítnout a rázem tak v pokladnici Mariboru přistálo 65 milionů korun.

Z Palerma se pakoval po třech letech a klubu sídlícímu na Sicílii vydělal balík. Fiorentina, která jej koupila, vytasila 270 milionů korun! I zde Iličič po čtyři roky platil za důležitého hráče, kterým se stal následně v Bergamu.

A v Atalantě, kde odehrál 173 zápasu, tedy nejvíc z celého působení v Itálii, se jako volný hráč vydal zpět domů do Mariboru, kde toho moc odehrát nestihl.

Filip Novák, 32 let  – Al Jazira, tržní hodnota cca 25 milionů korun

Dalším pánem na holení a zároveň posledním zástupcem tohoto výběru nebude nikdo jiný, než sedmadvacetinásobný český reprezentant Filip Novák. Naposledy se levý bek narozený v Přerově představoval jako hráč slavného tureckého celku Fenerbahce, kam přišel jako volné zboží z Trabzonsporu.

V Istanbulu pobyl dva roky a po konci smlouvy chvíli zvažoval, kam jeho kroky povedou. Nakonec se mu jako zajímavá destinace jeví Spojené arabské emiráty, kde posílil tamní Al Jaziru.

Odchovanec Zlína tak zkouší fotbal v zemi pro mnohé nefotbalové od konce září. A stále platí mezi nejdražší akvizice týmu. Jeho odhadovaná hodnota je okolo pětadvaceti milionů korun.

Foto: Fenerbahce Istanbul