eFotbal

Chybí nám kvalita, běduje trenér Slovácka West. Slovenská cesta se ale vyplácí, chválí také mladíka

Chybí nám kvalita, běduje trenér Slovácka West. Slovenská cesta se ale vyplácí, chválí také mladíka
Chybí nám kvalita, běduje trenér Slovácka West. Slovenská cesta se ale vyplácí, chválí také mladíkaFlashscore
Příprava Slovácka? Zatím rozpaky. Výsledky jsou sice vedlejší, ale na první pohled trápí partu nového trenéra Romana Westa ofenziva. „Trochu nám chybí kvalita,“ vysvětlil pro klubové stránky. Co může jeho i klub těšit, je fakt, že se vyplácí slovenská cesta na transferovém poli.
Reklama
Reklama

Tři zápasy, dvě prohry, jedna remíza. A jen dva vstřelené góly. Byť se příprava, kterou zatím Slovácko odehrálo proti Zbrojovce, Bačce Topola a Olimpii Ljubljaň, nemá zveličovat, je to málo. „Na hráče dolehla velká únava, po čtrnáctidenním kondičním bloku se to projevilo i na hřišti,“ řekl West pro klubový portál.

Pak ale opustil fráze a otevřeně přiznal, že kvalita týmu schází.

„Například utkání s Brnem ukázalo, že když se to rozloží do dvou sestav, tak měřítko kvality ve druhé půli nebylo takové, jaké bychom si přáli,“ popsal upřímně. „Na soustředění ve Slovinsku jsme hráli proti kvalitním soupeřům, kteří hráli nebo budou hrát evropské poháry. V prvních poločasech jsme v snesli nějaké měřítko, ale ve druhých, po prostřídání, to šlo s kvalitou dolů.“

PARDUBICE PŘED STARTEM LIGY HLEDAJÍ OFENZIVNÍ POHODU. VE HŘE JSOU DALŠÍ POSILY. ČEKÁME, JAK TO DOPADNE, PŘIPUSTIL KULIČ

Vysvětlení je jednoduché, kádr Slovácka totiž byl totiž okysličen spíše mládím. Jestli kvalitou, se teprve ukáže.

Z Teplic přišel dvaadvacetiletý záložník Jakub Křišťan, který sice prošel Slavií, ale v posledních dvou ročnících odehrál jen 789 minut. Střed pole přišel vylepšit také Filip Souček ze Sparty, toho se však příprava netýkala. „Dohání individuálně tréninkové manko, snad se zapojí v příštím týdnu do přípravy s týmem,“ doufal West.

Z Letné přišel také útočník Matyáš Kozák, nicméně ten dal v 54 ligových utkáních jen čtyři branky.

Kdo se naopak dle Westa povedl, to je dvojice ze Slovenska. Z Podbrezové přišel na testy stoper Filip Vaško, který má za sebou dokonce působení v akademii italského Udinese. A dokonce z druhého slovenského patra Slovácko zkouší Carlose de Azeveda, jenž se zapsal do srdcí fanoušků Baníku, za nějž odehrál 146 ligových duelů.

SLAVIA FUNGUJE NA EMOTIVNÍCH ROZHODNUTÍCH PÁR LIDÍ, TVRDÍ EXPERT CHORÉHO PŘESTUPU. CHYBÍ MU KONCEPCE A PRÁCE S MLADÝMI

„O oba máme zájem. Chybí nám stoper, takže Filip by byl vhodným doplněním. Carlos by zase byl náhrada na levou stranu za Daniela Holzera nebo Jana Kalabišku, kteří odešli,“ potvrdil.

Velkou posilou by pak mohl být odchovanec Lukáš Novotný, který zazářil v uplynulém ročníku I. Dorostenecké ligy, ve které byl s osmnácti góly ve čtrnácti zápasech druhým nejlepším střelcem soutěže.

Za odměnu dostal čerstvě osmnáctiletý borec nejen novou smlouvu, ale také šanci v přípravě. A zaujal! „Příjemně překvapil. S přípravou se pasuje velmi dobře. Podle tréninkových dat je vidět, že pracuje ve velkém objemu v každém tréninku i zápase. I ve větších rychlostech patří k nejlepším hráčům. Vyrovná se i důrazem, nasazením, v soubojovém chováním i fotbalovostí,“ pochvaloval si West.

Slovácko ještě čeká dvojice přípravných duelů proti Skalici a Žižkovi, ligový ročník odstartuje 21. července doma proti Slavii.  

Zdroj: 1. FC Slovácko