eFotbal

Chytré zimní doplnění anglické TOP6 aneb co by si přáli manažeři? Nabízejí se Mudryk, Caicedo i ….

Chytré zimní doplnění anglické TOP6 aneb co by si přáli manažeři? Nabízejí se Mudryk, Caicedo i ….
Chytré zimní doplnění anglické TOP6 aneb co by si přáli manažeři? Nabízejí se Mudryk, Caicedo i ….Flashscore
Před za nedlouho začínajícím lednovým přestupovým termínem jsou kluby ze špičky z Premier League spojovány se zástupy jmen. Leden přitom bývá skromnější. Velkokluby směrem do užší rotace většinou realizují jeden, maximálně dva příchody. Web Sportskeeda vybral tak jedno jméno pro každý tým z TOP6, které by v daném kontextu mohlo dávat smysl.
Reklama
Reklama
Arsenal - Mykhaylo Mudryk (Šachtar Doněck)

foto: Šachtar Doněck

Gunners v letošní sezóně letí, s místem na čele Premier League asi nepočítali ani oni. Po zranění Gabriela Jesuse je možné, že budou v akutním módu shánět hrot, ukrajinský Messi, jak Mudrykovi přezdívají je nicméně dlouhodobý cíl, který se podle všeho přibližuje. Arteta hledá do svého týmu nového křídelníka, který by umožnil jeho ofenzivě nové varianty a produktivní křídelník, který si v letošním ročníku Ligy mistrů v šesti zápasech připsal tři góly a dvě asistence, tento záměr splňuje. Kromě toho by zřejmě měl být schopen stáhnout část kreativní tíhy ze Saky a Martinelliho.

Chelsea - Rafael Leao (AC Milán)

zdroj: AC Milán

Na San Siro ve spojitosti s místní ságou podpisu/nepodpisu třiadvacetileté portugalské hvězdy hledí celá Evropa, Chelsea - vzhledem k díře, kterou po odchodech Lukaka a Wernera ve středu svého útoku má - sleduje posuny v jednání opravdu pečlivě. Blues v této sezóně ve čtrnácti zápasech Premier League jen sedmnáctkrát zvedali ruce nad hlavu a byť rotující trio rychlíků Sterling - Havertz - Mount alternativně doplnění někým z výběru jako Pulišič, Broja, Gallagher, Ziyech má obří potenciál, zakončovatel jako je třeba Leao (v loňské sezóně 11 + 10 ve 34 zápasech spíše defenzivní Serie A) tomu jednoznačně chybí.

Liverpool - Moises Caicedo (Brighton)

foto: Brighton Albion

Liverpool nezačal aktuální sezónu vůbec dobře, ve čtrnácti kolech vyhrál jen šestkrát a jedním z největších problémů Reds byla záloha. Ta stárne, což s obřím programem, kterému velkokluby čelí, implikuje zranění. A opravdu, členy Kloppovy záložní řady potkává lékařský personál Liverpoolu v poslední době velmi často. Hostování Arthura Mela řešením nebylo, takže Liverpool půjde na nákupy a Caicedo má být jedním ze záložníků, kteří v posledních měsících upoutali pozornost Reds. Ekvádorský reprezentant zaujal svými přihrávkami a bojovností spolu s výborným čtením hry. Jde mu i narušování soupeřova presinku.

Manchester City - Enzo Fernandez (Benfica)

zdroj: Benfica Lisabon

V porovnání se svými konkurenty se chová Pep Guardiola na přestupovém trhu mnohem uměřeněji. Jeho kádr je hotový, takže jej jen opatrně oživuje dlouho pěstovanými a pečlivě připravovanými třešničkami jako byl třeba letní příchod Erlinga Haalanda. City tudíž aktuálně nemá žádnou viditelnou slabinu. Ve světle předpokládaného odchodu Ilkaye Gundogana, kterému na konci aktuální sezóny končí smlouva a pod heslem, že “kreativity není nikdy dost”, by se jejich zrak nicméně mohl upřít do Portugalska na Fernandeze, který na Mundialu zaujal impozantními výkony. Jednadvacetiletý záložník udělal dojem  bojovností i schopností prolomit klíčovými přihrávkami úpornou obranu.

Manchester United - Joao Felix (Atletico Madrid)

zdroj: Atletico Madrid

Jedna portugalská hvězda (Cristiano Ronaldo) byla odejita, druhá (Joao Felix) je přede dveřmi? Tato konstelace dává smysl, když se předpokládá, že Manchester United bude během lednového přestupového období hledat náhradu za Ronalda. A mezi hráči, kteří s Old Trafford byli v posledních týdnech či měsících spojováni, má Felix jedno z prioritních míst. Svým způsobem by to mohlo dávat smysl. Joao Felix je ve svých třiadvaceti stále perspektivní, dokáže zahrát na hrotu, pod ním i na křídle, a pokud není zrovna svazován Simeoneho defenzivním přístupem, umí být i produktivní. Po exitu Ronalda a diskutované budoucnosti Rashforda a Sancha splňuje Felix všechno, co by ten Hag mohl od potenciální posily chtít.

Tottenham Hotspur - Ruslan Malinovskyi (Atalanta Bergamo)

foto: Atalanta Bergamo

Nejstarší hráč a druhý Ukrajinec na tomto seznamu. Malinovského si údajně vyhlédl osobně Antonio Conte (který podle všeho nikam, než do Serie A nehledí) a to se záměrem, aby zvýšil objem kreativity, která jeho záloha a křídelníci má k dispozici. Ukrajinec návdavkem dokáže být velmi solidně produktivní, nemluvě o tom, že mu během následujících šesti měsíců končí pod Alpami smlouva a oproti výše zmíněným jménům by tak na Tottenham Hotspur Stadium mohl přijít za “pár šupů.” Pokud tedy lze sumu odhadovanou na cca patnáct milionů liber takto označit.