eFotbal

Čistka v Arsenalu? Čtyři hráči, kteří mohou v létě opustit Emirates Stadium

Čistka v Arsenalu? Čtyři hráči, kteří mohou v létě opustit Emirates Stadium
Čistka v Arsenalu? Čtyři hráči, kteří mohou v létě opustit Emirates StadiumFlashscore
Arsenal letos táhne za ligovým titulem, po sezoně přesto dojde ke změnám v týmu. Mluví se o nových posilách, ale přetřásat se začínají i možné odchody. Přinášíme čtyři jména, která jsou asi nejvíce ohrožena.
Reklama
Reklama
Nuno Tavares

Třiadvacetiletý krajní obránce letos hostuje v Olympique Marseille, kde v dosavadních 25 startech v Ligue 1 vstřelil šest branek. Daří se mu tam, je součástí základní sestavy a podle všeho by po sezoně mohl do francouzského celku přestoupit natrvalo. V Arsenalu o něj již příliš nestojí, měl by tam koneckonců až příliš velkou konkurenci.

Na pozici levého beka mohou startovat ukrajinská hvězda Olexandr Zinčenko a skotský fotbalista Kieran Tierney. Server Transfermarkt.de odhaduje Tavaresovu cenovku na 18 milionů eur, Arsenal nejspíš bude žádat podobnou sumu.

FOTO: Arsenal FC

Zdroj: Goal.com, Transfermarkt.de

Albert Sambi Lokonga

Další hráč, který letos hostuje mimo Arsenal. Lokongu si v lednu vypůjčili v Crystal Palace, za klub dosud odehrál sedm soutěžních utkání. V Arsenalu nedokázal navázat na výkony, které před přestupem předváděl v Anderlechtu Brusel, a tak s ním londýnský celek prý již příliš nepočítá.

Belgický středopolař nastoupil za Gunners ke 39 soutěžním duelům, nepřipsal si v nich gól ani asistenci a celkově se prezentoval nemastnými neslanými výkony. Ve třiadvaceti letech má tento defenzivní záložník stále dost času na to, aby se v kariéře ještě někam dále posunul, v Arsenalu už na něj však v létě nejspíš čekat nebudou.

FOTO: Anderlecht Brusel

Zdroj: Goal.com, Transfermarkt.de

Cédric Soares

Na hostování poslal Arsenal i Soarese. Portugalský krajní bek je hostem ve Fulhamu, kde působí od ledna. Za Fulham odehrál pět utkání v Premier League, do Arsenalu se po sezoně asi už nevrátí. Manažer Mikel Arteta údajně se Soaresem nepočítá, na pravém okraji obranné čtveřice se bude pravděpodobně i nadále spoléhat na duo Ben White a Takehiro Tomiyasu.

Soares odehrál za Arsenal v součtu 59 soutěžních duelů, nikdy se ale nedokázal natrvalo prosadit do základu a navázat na dobré výkony z předchozího angažmá v jiném anglickém celku Southamptonu.

FOTO: Profimedia

Zdroj: Goal.com, Transfermarkt.de

Nicolas Pépé

Tento přestup se Arsenalu hrubě nevydařil. V roce 2019 zaplatili Kanonýři Lille za útočníka z Pobřeží slonoviny astronomických 80 milionů eur, rodák z Mantes-la-Jolie ale vysoká očekávání absolutně nedokázal naplnit. Letos hostuje v Nice, kde se mu poměrně daří, ve 25 soutěžních kláních se osmkrát zapsal mezi střelce a jednou asistoval.

Do Arsenalu se v létě asi už nevrátí, Artetovi s ním došla trpělivost a klub se jej bude snažit prodat. Pépé se nejspíš trvale vrátí do Ligue 1, kde se mu v kariéře dařilo nejvíce. Možná zůstane přímo v OGC Nice.

FOTO: Arsenal FC Zdroj: Goal.com, Transfermarkt.de