eFotbal

Co čeká na Haška na zbrusu nové polské misi? Tým, který jde na jaře od prohře k prohře a sedm Slováků!

Co čeká na Haška na zbrusu nové polské misi? Tým, který jde na jaře od prohře k prohře a sedm Slováků!
Co čeká na Haška na zbrusu nové polské misi? Tým, který jde na jaře od prohře k prohře a sedm Slováků!Flashscore
Kontrakt do konce sezony a opce na možné prodloužení spolupráce. Toť věc, na kterou se po svém předčasném konci v druholigovém tureckém Erzurumsporu domluvil s Wislou Plock sparťanský dlužník Martin Hašek.
Reklama
Reklama

Teoreticky by mohl debutovat již první březnovou sobotu v Suziki Areně, kde je doma Korona Kielce. Co vše sedmadvacetiletého záložníka v Mazovském vojvodství ve středním Polsku čeká?

Skromný klub, jímž ve své době trenérsky prošel také Josef Csaplár, zaznamenal poměrně vydařenou podzimní část a ještě v září kraloval celému zbytku pole.

V odvetné části ročníku však nezná nic jiného než těsné porážky, které nasbíral hned čtyři za sebou a v rámci nich pouze jednou skóroval. Také proto se tabulce Ekstraklasy propadl až na nynější desátou pozici.

Za mužstvo již rok zodpovídá pětačtyřicetiletý slovenský odborník Pavol Staňo, jenž vstoupil na trenérskou půdu před více než třemi lety v Žilině. V realizačním týmu má také asistenta Norberta Guľu.

Hlavní kouč, jenž během aktivní hráčské kariéry působil v tamních klubech jako Nieciecza, Podbeskidzie, Polonia Bytom, Jagielllonia Biyalystok a Korona Kielce, má v kádru hned pět svých krajanů. Jak je s nimi spokojen?

"Kristián Vallo byl hráčem základní sestavy, dostal se i do reprezentace. Hlavně na podzim předváděl dobré výkony. Martin Šulek se dostal do základu jednou, udělal velký progres. Milan Kvocera byl v dobré formě, ale měl peripetie se zraněními, což ho přibrzdilo. Miroslav Gono přišel po přípravě v Žilině a když už měl dostat šanci, vážně si poranil koleno a zpět v plné zátěži je až v posledních týdnech. Filip Lesniak představuje kvalitu, na níž se mohou spolehnout. I o víkendu odehrál výborný zápas," chválil exlibereckého středopolaře webem sport.aktuality.sk citovaný Staňo.

Jaké budou mít Hašek a spol. cíle pro zbytek ročníku 2022/2023? "Každý duel nám určuje cestu, po níž půjdeme. Potřebujeme už zvítězit, zlomit to a odrazit se směrem vzhůru. Důležité bude, kdy to přijde. Čeká nás těžké utkání s Koronou, kde jsem pět sezon hrával. Domácí také potřebují vyhrát, ale my máme běžecky jedno z nejlepších mužstev ligy a celou dobu dobře pracujeme, takže věřím, že už konečně přijde i dobrý výsledek. I když máme ze hry dobrý pocit, nejdůležitější je a bude právě výsledek. Jen podle něj se z dlouhodobého hlediska naše práce hodnotí," ozřejmil.

Psychické problémy se rozplynuly a Hašek se znovu usmívá od ucha k uchu. Jaký klub z Ekstraklasy na něj sází?

Foto: Wisla Plock