eFotbal

Co musí Viktoria Plzeň udělat, aby zvládla postoupit do dalších kol LM?

Co musí Viktoria Plzeň udělat, aby zvládla postoupit do dalších kol LM?
Co musí Viktoria Plzeň udělat, aby zvládla postoupit do dalších kol LM?Flashscore
Už jen tři dny a den D nastane. Pro plzeňskou Viktorii půjde o setrvání v předkolech Ligy Mistrů a jelikož již tři sezóny neodehrála v Evropě jediný zápas, půjde hlavně o finance spojené s klubem, ale i prestiž.
Reklama
Reklama

Tři roky. Tak dlouho se Viktorii Plzeň nepodařilo probojovat se do skupiny evropských pohárů. Pro klub, který hostil týmy jako Barcelona, Real Madrid nebo Bayern Mnichov je to težký úpadek v zapomnění.

Právě tento úpadek by chtěli hráči kolem trenéra Bílka prolomit v tomto ročníku. První zápas s finskými Helsinkami vyhráli i na umělé trávě 2:1, ale šichta ještě neskončila. Už ve středu půjde o všechno. 

Viktorka HJK přivítá doma a tak bude mít výhodu domácího prostředí. Pro klubovou kasu bude tento zápas doslova klíčovým, protože, jak všcihni víme, se finanční situace v Plzni nenachází zrovna v zelených číslech.

Plzeň na Helsinki jednoznačně má a měla by si postup do další části soutěže pohlídat. Pokud vyhraje, bude ji čekat Maribor nebo Tiraspol. Tak jako rak, nepůjde o procházku rozkvetlou zahradou a už vůbec ne o snadnou práci.

Západočeši musí ukázat, proč doopravdy titul vyhráli. Kvalitou kádru mají na to postoupit daleko, ale na to co je na papíře, nemusí být na hřišti. Tak jako v minulé sezóně se Plzeň může opřít o brankáře, ale i o ostatní posty. Pokud nebudou zybtečně chybovat, myslím, že cesta do dalších kol by neměla být nemyslitelná.

Vstřelit rychlý gól či dva a poté dělat, to co je natrenováno nejlépe - bránit a udržovat výsledek v jejich prospěch. Dokáže Viktoria vyzrát na HJK a postoupí blíže směrem snu nepo se potopí a zhasnou všechny naděje?