eFotbal

Co může Valencia získat v angažování trenéra Gattusa?

Co může Valencia získat v angažování trenéra Gattusa?
Co může Valencia získat v angažování trenéra Gattusa?Flashscore
Od doby, kdy fotbalovou Valencii koupil singapurský obchodní magnát Peter Lim to šlo s tímto klubem vcelku strmě dolů. Důvodů bylo hned několik a i proto se spekuluje o prodeji tohoto tradičního španělského celku. Dokáže Valencii vyhrabat ze dna zpět k Lize Mistrů nový trenér Gennaro Gattuso?
Reklama
Reklama

Když se v sezóně 2013/2014 rozhodovalo o novém majiteli, snad nikdo si nedokázal představit jaká tragédie to bude. Je pravda, že Valencia stále hraje La Ligu a hraje střed tabulky, ale to je zkrátka málo. Od doby, kdy tým koupil magnát Lim, vyhrála Valencia jedinou trofej a to Copu del Rey v roce 2019. 

I přesto, že Valencia v minulosti bojovala o třetí flek v La Lize s Atléticem a Sevillou, to už dnes neplatí a dlouhou dobu platit nebude. Lim nechal odejít hned několik opor základní sestavy od Rodriga s Ferránem Torresem až po Pareja s Coquelinem, kteří odešli do týmu největšího rivala z Villarealu. A náhrady za tyto 4 opory základní sestavy? 0.

V poslední sezóně skončila Valencia na 9. místě tabulky, což se nemusí zdát jako špatný výseldek, ale pro takový velkoklub, jakým Valencia bývala je to nic. Další ročník La Ligy bude klíčový i pro fanoušky "Netopýrů", protože trpělivost není bezedná. Světlé zítřky by však mohli nastat po angažování nového trenéra, který byl ohlášen včera.

Není jím nikdo jiný, než italská legenda Gennaro Gattuso. Gattuso přichází po štacích v AC Milán a Neapoli a sebou by mohl přivést více respektu. Tak jak si ho každý vybavíme na hřišti, tak by měl hráče i celý klub postavit do latě a vrátit Valencii věhlasné jméno, které měla v minulosti. 

Podle prvních spekulací už si Gattuso vyhlédl první posily a to Bakayoka a Balloteliho. Ani jeden nemusí být nesprávnou volbou, ale bude zde potřeba hodně práce. Prohnilou a zkaženou Valencii je potřeba znovu zapálit a vyndat z popela. Dalším krokem k nápravě bude odchod Petera Lima z klubu, ale to hned nepřijde. 

Zdroj: Valenciacf.com