eFotbal

Co se děje se Slavií?! Na Eden spadla krize a tihle hráči se trápí ze všech nejvíce!

Co se děje se Slavií?! Na Eden spadla krize a tihle hráči se trápí ze všech nejvíce!
Co se děje se Slavií?! Na Eden spadla krize a tihle hráči se trápí ze všech nejvíce!Flashscore
Po minulé sezoně se zdálo, že vítěz příštího titulu je už dopředu jasný. A že konkurovat by mu v případě výrazného zlepšení dokázala snad jen Sparta. Jenže stačilo dvanáct ligových kol a všechno je jinak. Všemi favorizovaná Slavia se trápí v Evropě a nepřesvědčivé výkony se začaly hromadit i na domácí scéně, kde tři roky po sobě měla takřka neotřesitelnou pozici. Na vině stojí neúprosná marodka i fakt, že výkony mnoha hráčů jsou zatím velkým zklamáním. O koho jde především?
Reklama
Reklama

Michael Krmenčík (28 let, útočník) Jeho letní příchod byl největším ligovým tématem tradičně nudnějšího období. A žádný div, když se o něj takřka do poslední chvíle přetahovala obě pražská „S“. A byť to chvíli vypadalo, že vyslyší volání svého fotbalového táty Pavla Vrby a půjde za ním do Sparty, Michael Krmenčík nakonec zachytil laso jiné ze Slavie. A ta zatím rozhodně nemůže být spokojena s tím, jaké výkony v Edenu předvádí. Čekalo se od něj zkrátka mnohem víc. Především pak ale to, že sešívané dostane do slavné Ligy mistrů, čímž by se jeho hostování automaticky proměnilo v přestup za 65 milionů. Nic takového se však nejspíš nestane. Kvůli zranění totiž Krmenčík do boje o Champions League vůbec nezasáhl a do někdejší formy má zatím hodně daleko. Svědčí o tom fakt, že od trenéra Jindřicha Trpišovského dostal v lize prostor jen na 224 minut, během kterých vstřelil jeden gól.

Srdjan Plavšič (25 let, záložník) Další hráč, jehož Slavia dokázala v létě vyfouknout Spartě. A to doslova, neboť poslední čtyři sezony strávil coby hráč Letenských. Stal se tak vůbec jediným celkem vydařeným experimentem, pod nímž byl podepsán „slavný“ Ital Andrea Stramaccioni. A všeobecně se mělo za to, že pod Trpišovským ještě výkonnostně rozkvete. Zatím to však vypadá na pořádnou blamáž. Srdjan Plavšič totiž dosud Slavii nedal žádný důvod, proč by s ním měla dlouhodobě počítat. V sešívaném dresu naskočil jen do šesti soutěžních klání, v nichž si nepřipsal žádný hráčský bod. A dlouho ani nepřidá, pokud se bude na hřišti mátožně soužit jako minulý čtvrtek v izraelské Haifě, kde ho Trpišovský raději po půli stáhl.

Nicolae Stanciu (28 let, záložník) To Nicolae Stanciu je úplně jiný příběh. Rumunský bohatýr s famózní kopací technikou už své kvality ve Slavii prokázal, v uplynulé sezoně byl dokonce vůbec nejlepším hráčem celé ligy. Jenže pak se mu v očích zaleskly pohádkové peníze, které mu v létě nabízel turecký Galatasaray, a vzhledem k záložníkově pověsti bylo celkem jasné, že tady trefil do černého. Jenže nepochodil u Slavie, které se nabízená částka kolem 120 milionů korun zdála příliš málo. Stanciua si tak nechala, ani jeho ale úvod sezony nezachytil v kdovíjaké formě. Na hřišti je sice stále hodně cítit, jen jeden ligový gól a stejný počet asistencí je však na hráče jeho kvalit strašně málo. A i proto jsou sešívaní aktuálně až čtvrtí v tabulce.

Ondřej Kolář (27 let, brankář) O razantním poklesu jeho formy se napsalo už mnohé. A byť ne všechno byla pravda, realita je taková, že v bráně Slavie stojí jiný Ondřej Kolář než ten, o kterého se ještě nedávno zajímala značná část fotbalové Evropy. O jeho hrubkách, které Slavii vyřadily z boje o Ligu mistrů a de facto i o postup do Evropské ligy, se napsalo už mnohé. Pak se hbitý gólman zranil, což mu paradoxně mělo pomoci se dostat zpátky do formy. Tak snadné to ale zjevně nebude. I v posledním utkání na hřišti Českých Budějovic totiž bývalá opora týmu působila krajně nejistě. A to v období, kdy se slávisté potřebují o jistotu mezi tyčemi opřít více než kdy jindy.

Mads Emil Madsen (23 let, záložník) A na závěr muž, jehož příchod do Edenu se zatím jeví jako totální fiasko. A to i s přihlédnutím k tomu, že klíčovou roli v týmu měli minimálně na podzim plnit jiní hráči. Že ale dánský záložník Mads Emil Madsen bude i kvůli své slabší tréninkové morálce a neschopnosti si zvyknout na náročný styl Slavie prakticky nepoužitelný, je docela zklamáním. Hodně velkým zklamáním. Pro Trpišovského, fanoušky a i jeho samotného. Vždyť i při rozsáhlé marodce v lize nasbíral jen 41 minut a je otázkou, zda a kdy přidá ještě další.