eFotbal

Čtenáři eFotbal.cz chtějí vidět na reprezentační lavičce Svědíka. Kouč Slovácka v hlasování přejel i Haška s Lavičkou

Čtenáři eFotbal.cz chtějí vidět na reprezentační lavičce Svědíka. Kouč Slovácka v hlasování přejel i Haška s Lavičkou
Čtenáři eFotbal.cz chtějí vidět na reprezentační lavičce Svědíka. Kouč Slovácka v hlasování přejel i Haška s LavičkouFlashscore
Český národní tým už od první prosincové soboty ví, že zahájí Euro 2024 18. června proti Portugalsku v Lipsku a další dva duely s vítězem play off a Tureckem absolvuje v Hamburku. "Skupina je hratelná a naším cílem by pochopitelně mělo být osmifinále," prohlásil sebevědomě naladěný první muž českého fotbalu Petr Fousek.
Reklama
Reklama

Souček: Věřím, že se na svazu udělá to nejlepší řešení pro všechny a budeme zase tým, který bude sahat po úspěchuTo, kdo bude tou dobou sedět na ostře sledované trenérské lavičce, se však zatím neví. Nového kouče vybírá pětičlenná skupina v čele se zmíněným předsedou Fotbalové asociace ČR, s tím, že jasno by chtěl mít nejpozději na začátku nového roku, neboť v březnu čekají reprezentaci dva přípravné souboje.

Podle sázkových kanceláří je největším favoritem Martin Svědík, který má však v Uherském Hradišti kontrakt až do léta 2025, což může být problém. Jeho smlouva se Slováckem obsahuje klauzuli s výstupní částkou, za níž je klub povinen kouče uvolnit. Tato suma činí do konce tohoto roku 400.000 tisíc eur, od 1. ledna 2024 se snižuje na 300.000 eur, což je rozdíl zhruba dvou a půl milionu korun.

Sám odborník s minulostí v Pardubicch, Baníku, Jihlavě i Mladé Boleslavi, který bude v termínu německého Eura slavit jubilejní padesátku, by o prestižní práci stál. Má nějaké zkušenosti a nějaké nastavení a národní tým považuje za nejvyšší metu. Není to ovšem v jeho moci.

Jedenáct perspektivních Čechů, jimž je předpovídán přesun k tuzemské špičce, případně do zahraničí

Svědíka, jehož mužstvo je ve FORTUNA:LIZE na průběžné třetí pozici, by rádi viděli u kormidla také čtenáři eFotbal.cz, kteří o tom měli možnost uplynulých deset dní hlasovat v naší anketě.

Současný nadřízený Petržely, Kadlece či Trávníka obdržel 37% procent všech hlasů, díky čemuž za sebou pohodlně nechal druhého muže v pořadí, jímž byl Ivan Hašek s pětadvaceti procenty.

Na třetí pozici se umístil Vítězslav Lavička (9%), za nímž byl v těsném závěsu trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek. Michal Bílek, David Holoubek, ani Jindřich Trpišovský pak nepřesáhli pětiprocentní hranici. Jaká asi bude výsledná realita?

Kdo se ujme české reprezentace?

[p][p]