eFotbal

Čtveřice afrických hvězd, které se nepředstaví na kontinentálním mistrovství

Čtveřice afrických hvězd, které se nepředstaví na kontinentálním mistrovství
Čtveřice afrických hvězd, které se nepředstaví na kontinentálním mistrovstvíFlashscore
Už v neděli odstartuje - k "velké radosti" evropských klubů - Africký pohár národů, na kterém se potkají největší hvězdy černého kontinentu. Jako Mohamed Salah, Sadio Mané nebo  Riyad Mahrez. Koho ale na šampionátu, jež se odehraje v Kamerunu tentokrát neuvidíme?
Reklama
Reklama
Gervinho (Nigérie)

Čtyři africké šampionáty Gervinho absolvoval jako hvězda, pátý jako veterán asi zřejmě nepřidá. Bývalý hráč Arsenalu nebo Lille si v říjnu přetrhl ve svém tureckém angažmá v Trabzonsporu křížový vaz a od té doby laboruje se zraněním. Super Orlové se tak budou muset obejít bez něj.

Joel Matip (Kamerun)

Liverpool přišel o ofenzivní tykadla Maného se Salahem, alespoň Matip jim zůstal. Ten totiž už před sedmi lety ukončil mezinárodní kariéru, aniž by své rozhodnutí veřejně deklaroval, což v Kamerunu vyvolalo kontroverze. O dva roky později totiž byl vybrán do týmu na ANC do Gabonu, pozvánku ale odmítl a jako důvod uvedl svůj odchod do důchodu. V jeho nepřítomnosti Kamerun získal titul.

Hakim Ziyech (Maroko)

Křídelníka Chelsea vyřadil manažer Maroka Vahid Halilhodžič poté, co se mezi nimi na začátku června letošního roku objevily neshody. Levonohý hráč totiž odmítl nastoupit na hřiště v zápase proti Ghaně a jako důvod uvedl zranění, přestože ho lékařský tým uznal schopným hrát. Ziyech a Halilhodzic se poté na sociálních sítích pustili do slovní války, přičemž osmadvacetiletý křídelník označil svého šéfa za lháře. A Halilhodžič před turnajem uvedl, že nechce mít v týmu hráče s negativním přístupem, protože by to mohlo vést k problémům.

Emanuel Dennis (Nigérie)

Druhá smůla pro Nigérii. Zatímco senegalského křídelníka Watfordu - Ismailu Sarra - nakonec Watford uvolnil, Dennis necestuje a zůstává na Vicarage Road. Důvody útočníkovy neúčasti na turnajise podle zdrojů  různí a na vině má být především nátlak Watfordu, přičemž není pochyb o tom, že  současné formě by Dennis byl pro svůj tým obřím přínosem. 

zdroj: Sportskeeda