eFotbal

Čtvrtfinále Ligy mistrů se blíží: Koho v tomto týdnu neuvidíme?

Čtvrtfinále Ligy mistrů se blíží: Koho v tomto týdnu neuvidíme?
Čtvrtfinále Ligy mistrů se blíží: Koho v tomto týdnu neuvidíme?Flashscore
Úvodní duely čtvrtfinále Ligy mistrů jsou za dveřmi a již v úterý se do boje pustí Benfika Lisabon, Inter Milán, Manchester City a Bayern Mnichov. Mnohé celky ale mají značné obtíže s marodkou a některé své hvězdy nebudou moci využít. Koho tak v tomto týdnu v boji o ušatý pohár neuvidíme?
Reklama
Reklama

Benfika se pro úvodní střetnutí čtvrtfinále s Interem Milán musí obejít hned bez pěti hráčů. Kvůli poranění stehenního svalu je od konce ledna mimo hru obránce Mihailo Ristič, útočníky Nerazzurri nebude hlídat ani Alexander Bah, který v pátečním šlágru proti Portu utrpěl zranění kolena.

Dlouhodobě je mimo hru Julian Draxler a do hry se zatím nedostal ani útočník Goncalo Guedes. Poslední absence je způsobená karetním trestem. Ten si musí odpykat Nicolas Otamendi. Interu v úterním duelu budou pravděpodobně scházet zranění Hakan Calhanoglu a Milan Škriniar.

Manchester City v domácím duelu proti Bayernu Mnichov bude nadále postrádat Phila Fodena. Ten se po operaci zánětu slepého střeva vrátí až za dva týdny. Na opačné straně je marodka o poznání širší. Erick Maxim Choupo-Moting má zraněné koleno stejně jako Lucas Hernández, jenž schází od úvodního utkání Francie na světovém šampionátu. S Bayernem ale francouzský bek již trénuje.

Dlouhodobě je mimo také Manuel Neuer, v ofenzivě poté nový kouč Bayernu Thomas Tuchel nemůže počítat s Mathysem Telem, kterého trápí natržené tříslo. 

Ve středu se své ofenzivní potíže pokusí vyřešit Neapol. Již téměř jistý vítěz Scudetta nemůže počítat s nejlepším střelcem Victorem Osimhenem a po utkání s Lecce se na marodku dostal také Giovanni Simeone. Na opačné straně stoprocentně nenastoupí Zlatan Ibrahimovič, naopak Pierre Kalulu po zranění lýtka již trénuje a teoreticky by do úvodního čtvrtfinále mohl zasáhnout.

Velké potíže před bitvou s Chelsea neřeší Carlo Ancelotti. Mimo hru bude zcela jistě Ferland Mendy a také Mariano Diaz. Ti ale schází po většinu sezóny a Realu tak starosti příliš nenadělali. Frank Lampard má jistotu, že do své sestavy nezařadí Armanda Broju a Thiaga Silvu, dva dlouhodobě zraněné hráče. Otazník panuje nad Cesarem Azpilicuetou, jenž si odnesl těžký otřes mozku z duelu se Southamptonem v polovině února, natažené břišní svaly poté trápí Masona Mounta.