eFotbal

Čtyři dosluhující kanonýři, kterým se v letošním ročníku zatím vůbec nedaří

Čtyři dosluhující kanonýři, kterým se v letošním ročníku zatím vůbec nedaří
Čtyři dosluhující kanonýři, kterým se v letošním ročníku zatím vůbec nedaříFlashscore
Ještě nedávno ve svých klubech zářili a na svá konta si pravidelně připisovali sezony s dvouciferným počtem branek. Letos ale tito kanonýři, zdá se, dosluhují. Komu se momentálně vůbec nedaří?
Reklama
Reklama
Iago Aspas

V loňském roce nasázel Iago Aspas dvanáct ligových branek a zapsal v Celtě Vigo desátou sezonu v řadě s dvouciferným počtem branek. Po čtyřech letech se vrátil i do španělské reprezentace, v šestatřiceti letech ale šlo o jeho rozloučení.

Letos se pod Rafou Benítezem zatím trápí. V deseti zápasech, do kterých Aspas nastoupil, nevstřelil jedinou branku. Proti Getafe dokonce neproměnil penaltu a se dvěma asistencemi v průběhu nového ročníku La Ligy rozhodně nemůže být spokojen. A po deseti sezonách v Celtě mu nyní reálně hrozí, že se poprvé na dvouciferný počet vstřelených gólů nedostane. 

Luis Muriel

Kolumbijský útočník v letošním roce oslavil dvaatřicáté narozeniny, přesto s ním Atalanta počítala jako s hlavní ofenzivní hrozbou, neboť do Turína pustila Duvána Zapatu. Luis Muriel ale v posledních letech skutečně jen dosluhuje.

Zatímco v ročníku 2020/21 nasázel dvaadvacet branek a přidal i devět asistencí, následující roky už měla jeho výkonnost sestupnou tendenci. Loni už se trefil Muriel jen třikrát a letos na branku zatím čeká. V základní sestavě jej Charles De Ketelaere a bývalý hráč Sevilly či Fiorentiny si možná dost brzy bude hledat nové angažmá. 

Ciro Immobile

V zahraničí se Ciro Immobile prosadit nedokázal, po nepovedených angažmá v Dortmundu a Seville se vrátil domů a v římském Laziu rozehrál neuvěřitelné střelecké galapředstavení. Šestkrát po sobě vstřelil minimálně patnáct branek, v ročníku 2019/20 dokonce s šestatřiceti góly vytvořil rekord Serie A.

Jenže už loni začal třiatřicetiletý forvard strádat. I kvůli zdravotním potížím skóroval v uvozovkách pouze dvanáctkrát, letos je ale jeho bilance ještě horší. V osmi ligových zápasech se prosadil pouze dvakrát, úspěšný dosud nebyl ani v Lize mistrů a Lazio začíná pokukovat po alternativách. 

Kevin Volland 

V jednatřiceti letech se Kevin Volland vrátil domů. Zářil v Hoffenheimu i Leverkusenu a solidně rozjel i angažmá ve francouzském Monaku. Po šestnáctigólové sezoně ale přišel výrazný úpadek. Loni i vinou zranění nastoupil jen k sedmnácti duelům, ve kterých slavil jen třikrát. Letos ve své "mizérii" pokračuje a v Unionu Berlín zatím z osmi duelů nevytěžil jedinou branku.

Volland přitom dlouhá léta platil za bojovného hráče, který nevypustí jediný souboj. Zdá se ale, že angažmá v Unionu mu podle představ nechybí a je otázkou, zda jej už třeba v lednu neuvidíme v jiném klubu.