eFotbal

Čtyři hráči, které by v zimě mohli přivést obhájci ligového titulu z Plzně

Čtyři hráči, které by v zimě mohli přivést obhájci ligového titulu z Plzně
Čtyři hráči, které by v zimě mohli přivést obhájci ligového titulu z PlzněFlashscore
Náskok Plzně na druhou Slavii Praha se ztenčil na pouhé dva body, Západočeši budou potřebovat posily. Mluví se hlavně o čtyřech fotbalistech, dva z nich jsou skutečné hvězdy s bohatými zkušenostmi z ciziny i reprezentace.
Reklama
Reklama

Roman Květ (Bohemians 1905)Květovo jméno jsme už skloňovali v souvislosti s možnými zimními posilami obou pražských "S", tedy Sparty i Slavie. Vzhledem k jeho skvělým výkonům v probíhajícím ročníku však není žádným překvapením, že se o slovo hlásí i třetí do party z naší ligové špičky Plzeň. Ta se začala o záložníka Bohemians 1905 zajímat sice nejpozději, ale podle některých informací je právě západočeský celek momentálně hlavním favoritem na jeho získání.Bývalý záložník Příbrami letos skutečně válí, na svém kontě má 13 startů ve FORTUNA:LIZE s fantastickou bilancí devíti vstřelených branek a dvou gólových asistencí. Není tedy vůbec divu, že by jej ve svém kádru chtěli všichni zástupci české ligové smetánky. 24letý univerzál, který může hrát ve středu zálohy, na křídle či dokonce i v útoku, bude mít v zimě z čeho vybírat. V kuloárech se proslýchá, že nejvíce nakloněn by mohl být právě přestupu do Plzně.

Foto: ČTK / Petrášek Radek

Daniel Vašulín (Hradec Králové)Vašulín může jít ve šlépějích svého bývalého spoluhráče Adama Vlkanovy, jenž na začátku sezony přestoupil z Hradce Králové do Plzně. A rozhodně tohoto kroku nemusí litovat. Vlkanova se ihned zařadil do základní sestavy Viktoriánů, zahrál si s nimi v milionářské Lize mistrů proti Bayernu Mnichov, Barceloně a Interu Milán a navíc se díky kvalitním výkonům stal i stabilním článkem české reprezentace.Čekal by v Plzni podobný vzestup i Vašulína? Vyloučeno to není, každopádně pro Západočechy by mohlo jít o chytrou posilu do útoku za rozumný peníz. 24letý někdejší fotbalista Chrudimi letos za Votroky odehrál 15 ligových duelů, v nichž zaznamenal tři góly a dvě asistence. Na hřišti je vždy velmi nebezpečný a ofenzíva Hradce Králové na něm stojí. V Plzni by mohl nahradit Nigerijce Fortune Basseyho, jenž na západě Čech pouze hostuje z maďarského Ferencvárosi.

Foto: Burnley FC

Matěj Vydra (bez angažmá)Toto by byl velký návrat ostříleného legionáře do české ligy. Vydra je po konci v Burnley, s nímž hrál v prestižní anglické Premier League, momentálně bez angažmá. Mohou za to problémy s kolenem, s nimiž se už delší dobu potýká. Nyní už se ale Vydra individuálně připravuje a podle některých zpráv je připraven na podpis nového angažmá. Toho by mohli využít v Plzni, posila jeho formátu by se aktuálnímu lídrovi ligové tabulky hodila.O Vydru se dříve zajímala hlavně pražská Sparta, teď je v kontaktu s vedením Plzně a dohoda je údajně již poměrně  blízko. 30letý útočník má na svém kontě 46 startů za národní tým, v jehož barvách vstřelil sedm gólů. V cizině si někdejší fotbalista Jihlavy a Baníku Ostrava vedle Burnley zahrál za italské Udinese Calcio, belgické Bruggy a anglické mančafty Watford, West Bromwich Albion, Reading a Derby County.

Foto: Česká fotbalová asociace

Vladimír Darida (Hertha Berlín)Naprostá přestupuvá bomba se rýsuje i v záloze. Do Plzně by se totiž po dlouhých letech strávených v německé 1. Bundeslize mohl vrátit Vladimír Darida, jenž za Západočechy nastupoval naposledy v sezoně 2013/2014, než přestoupil do Freiburgu. Nyní už osmou sezonu nastupuje za celek z hlavního města, kterým je Hertha Berlín. V ní mu v létě vyprší smlouva a Darida má být nakloněn návratu do Čech.Zájem dříve projevila Sparta Praha, dá se ale předpokládat, že pokud se bývalý kapitán české reprezentace skutečně rozhodne pro FORTUNA:LIGU, upřednostní nabídku své milované Plzně. Šéf klubu Adolf Šádek je s ním v kontaktu a šance, že 32letého středopolaře uvidíme opět v modro-červeném pruhovaném dresu, je prý poměrně vysoká. Záleží, zda by k tomu došlo už nyní v zimě, anebo (což je pravděpodobnější) až v létě po vypršení Daridova stávajícího kontraktu v Berlíně.