eFotbal

Čtyři hráči, na jejichž nákup se bude soustředit neúspěšný finalista Ligy mistrů Inter Milán

Čtyři hráči, na jejichž nákup se bude soustředit neúspěšný finalista Ligy mistrů Inter Milán
Čtyři hráči, na jejichž nákup se bude soustředit neúspěšný finalista Ligy mistrů Inter MilánFlashscore
Nákupy neplánuje jen milánské AC, ale i jeho věčný rival Inter. Poražený finalista letošního ročníku milionářské Ligy mistrů se hodlá dle informací Transfermarkt zaměřit na zisk čtyř zajímavých hráčů. Jeden z nich je dokonce z Česka.
Reklama
Reklama
Merih Demiral (Atalanta Bergamo)

Inter Milán čeká nelehký úkol, nahradit ve středu obranné řady Milana Škriniara, jenž po šesti letech strávených v italském velkoklubu odešel do Paris Saint-Germain. Favoritem číslo jedna má být na tuto pozici Demiral, mladík z Atalanty.

Turecký stoper před přesunem do Bergama působil v Juventusu Turín, tam to měl ale vzhledem k velké konkurenci v obraně hodně náročné. Jeho nevýhodou je náchylnost ke zraněním, pokud je ale fit a ve formě, patří v Serii A mezi nejlepší.

Martin Vitík (Sparta Praha)

Že by slovenského reprezentanta Škriniara nahradil v Interu český reprezentant Vitík? I to se může stát, Nerazzuri mají totiž mladou kometu Sparty Praha na svém radaru. A zájem ještě stoupl po hráčově povedeném vystoupení na mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let.

Tam Vitík v barvách českého výběru exceloval a byl jedním z našich nejlepších hráčů, čímž jen potvrdil, že povedené výkony v dresu Sparty během sezony rozhodně nebyly náhodou. Čeká Vitíka velký přestup do ciziny? Možná už nastal ten správný čas.

Foto: Sparta Praha

Thomas Meunier (Borussia Dortmund)

Kolem bývalého hráče francouzského PSG bude letos v létě hodně rušno. Belgický reprezentant má sice v Dortmundu smlouvu platnou do roku 2024, vedení vestfálského celku je ale údajně nakloněno tomu svého hráče prodat za cenu ve výši tří milionů eur, aby ušetřilo na jeho vysoké gáži.

Taková cenovka za tak zkušeného borce, jakým je Meunier, samozřejmě láká ostatní velkokluby. Zájem má Inter, ale také řada dalších. Jednat se má o konkurenční AC Milán, Juventus Turín nebo anglickou Aston Villu, kterou vede španělský lodivod Unai Emery.

ZdroJ: Borussia Dortmund

Carlos Augusto (Monza)

Inter bude chtít nyní posilovat, zdá se, hlavně defenzivní složku. Ve hře je tak i nákup levého krajního beka Augusta z týmu nováčka upynulého ročníku Serie A Monzy. Čtyřiadvacetiletý Brazilec se uvedl ve skvělém světle, podle webu Transfermarkt je jeho hodnota 15 milionů eur.

Augusto přestoupil do Monzy v roce 2020 z Corinthians, za tu dobu se etabloval ve spolehlivého člena základní jedenáctky. V Serii A si už udělal také jméno, ve 35 zápasech se blýskl šesti vstřelenými brankami a pěti asistencemi. Famózní bilance.

Foto: AC Monza