eFotbal

Čtyři hráči, po kterých po rekordním prodeji Tonaliho půjde AC Milán

Čtyři hráči, po kterých po rekordním prodeji Tonaliho půjde AC Milán
Čtyři hráči, po kterých po rekordním prodeji Tonaliho půjde AC MilánFlashscore
AC Milán prodal Sandra Tonaliho za 70 milionů eur do Newcastlu United a udělal z něj nejdražšího Itala v historii fotbalu, prostředky na nákupy tak má. Tonaliho už nahradil Rubenem Loftusem-Cheekem z Chelsea, tím ale posilování italského obra rozhodně nekončí.
Reklama
Reklama
Samuel Chukwueze (Villareal)

Milánské tlačí bota momentálně hlavně na pravém křídle. Na něm v uplynulém ročníku nastupovali buď Junior Messias nebo Alexis Saelemaekers, ani jeden z nich ovšem při vší úctě k nim nedisponuje takovou kvalitou, aby mohl hrát v základní sestavě velkoklubu.Odvolaný technický ředitel a legenda Rossoneri Paolo Maldini chtěl na pravé křídlo přivést Domenica Berardiho ze Sassuola, nové vedení má ale jiné mínění. Prioritou je podle The Sun Chukwueze, čtyřiadvacetiletý nigerijský útočník španělského Villarealu.

Daiči Kamada (bez angažmá)

Další Achillovou patou současného Milána je už vlastně několik let pozice ofenzivního záložníka. Jediný, kdo na tomto postu uměl občas slušně zahrát, byl Brahim Díaz, ten se ale po dvouletém hostování vrací do Realu Madrid, kde dostane svou šanci.Loňská letní posila Charles De Ketelaere se ukázala být vyloženě zklamáním, když si na své konto připsala pouze jedinou asistenci, a nasazování Ismaëla Bennacera či dokonce Radeho Kruniče na tuto pozici opravdu není to pravé ořechové. Kamada je podle Daily Mail ideálním kandidátem, ve Frankfurtu mu skončila smlouva a bude k mání zcela zdarma.

Tijjani Reijnders (AZ Alkmaar)

Vedle Loftuse-Cheeka by střed zálohy mohl vyztužit ještě jeden hráč. V hledáčku AC Milán měl dle informací Tuttosport uvíznout čtyřiadvacetiletý šikovný Nizozemec z Alkmaaru, který by po Loftusi-Cheekovi a stálici Bennacerovi mohl být pro trenéra Stefana Pioliho zajímavou alternativou.Reijnders má za sebou vydařenou sezonu, když ve čtyřiatřiceti duelech zaznamenal tři vstřelené branky a osm asistencí. Bývalý člen holandské reprezentační dvacítky by do záložní řady Milána mohl přinést variabilitu a spolehlivost.

Christian Pulisic (Chelsea)

Pokud nevyjde nákup Chukwuezeho, zaměří se AC Milán podle Corriere dello Sport na Pulisice. Ten je na odchodu z Chelsea, kde se nedokázal prosadit tak, jak se čekalo, když jej Blues kupovali z Borussie Dortmund coby mimořádně nadaného útočníka.Pulisic je sice pro Milán volbou až číslo dva na pravé křídlo, v Serii A by nicméně mohl konečně rozkvést. Favoritem na jeho získání je ale momentálně Olympique Lyon, jenž je ochoten nabídnout víc. Sám hráč by však prý raději preferoval přestup do Itálie.

foto: U.S. Soccer