eFotbal

Čtyři hráči, po kterých v zimě půjde londýnská Chelsea. Je mezi nimi i spoluhráč Schicka s Hložkem

Čtyři hráči, po kterých v zimě půjde londýnská Chelsea. Je mezi nimi i spoluhráč Schicka s Hložkem
Čtyři hráči, po kterých v zimě půjde londýnská Chelsea. Je mezi nimi i spoluhráč Schicka s HložkemFlashscore
Chelsea v zimě bude chtít posílit, změny se mohou dotknout všech postů. Londýnský velkoklub ze Stamford Bridge má dostatek peněz, aby mohl investovat do nových hráčů, a tak se fanoušci Blues mají na co těšit. Jména jsou to vskutku zajímavá.
Reklama
Reklama

Piero Hincapie (Bayer Leverkusen)

Nejpřekvapivější jméno na seznamu. Dvacetiletý ekvádorský stoper, který momentálně válčí s národním týmem na mistrovství světa v Kataru, je spoluhráčem českých reprezentantů Patrika Schicka a Adama Hložka v Leverkusenu a letos patří mezi několik málo světlých výjimek v jinak zatím pochmurné sezoně německého bundesligového celku. A to v Evropě nastupuje teprve druhým rokem.V létě roku 2021 přestoupil Hincapie do Bayeru z argentinského CA Talleres a prakticky ihned se prosadil do základní sestavy, což se moc nečekalo. Jeho kvalit si nyní všimla i Chelsea, jejíž manažer Graham Potter by údajně rodáka z Esmeraldas rád přivítal ve svém týmu. Hincapie prokazuje ve svém věku nesmírný potenciál, jednou může patřit mezi světovou špičku a to si v Londýně nechtějí nechat ujít.

Foto: Bayer LeverkusenDiogo Costa (Porto)

Chelsea údajně pokukuje i po posile do brankoviště. Post jasné jedničky letos ztratil Édouard Mendy, kterého začal z prostoru mezi tyčemi vytlačovat ještě nedávno zavrhovaný Kepa Arrizabalaga. Jeden z této dvojice může klub opustit a nahradit by jej mohla portugalská reprezentační jednička na probíhajícím světovém šampionátu Costa. Ten předvádí vynikající výkony a říká si o přestup do velkoklubu.Mezi oběma kluby už mělo dojít k menšímu oťukávání. Pokud jej budou Blues mermocí chtít koupit, stačí jim vyplatit klauzuli ve výši 75 milionů eur. Chelsea ale není jediným anglickým zájemcem, o slovo se hlásí i Manchester United, jenž uvažuje, že se v dohledné době rozloučí s dlouholetou brankářskou oporou, kterou je Španěl David de Gea.

Foto: FC PortoAdrien Rabiot (Juventus Turín)

Francouzský reprezentant má v Juventusu smlouvu jen do léta a vypadá to, že novou, navzdory zájmu ze strany Staré dámy, nepodepíše. V létě se tak může stát velmi žhavým zbožím na trhu s volnými hráči. Už teď situaci kolem něj sonduje vedle Chelsea také Manchester United, Arsenal nebo Tottenham Hotspur. Rabiot je ve svých 27 letech v nejlepším věku a dá se čekat, že se o něj strhne pořádná mela.Chelsea by ráda získala alespoň jednoho středopolaře, se zdravotními lapáliemi se totiž potýká Rabiotův spoluhráč z národního týmu země galského kohouta N'Golo Kanté. S tím navíc vedení do budoucna prý už nepočítá a maličký Francouz si tak možná bude muset chtě nechtě hledat nové angažmá. Rabiot už situace, kdy mu končil kontrakt, využil v roce 2019, kdy odmítl podepsat novou smlouvu s PSG.

Foto: Juventus Turín FCJoao Félix (Atlético Madrid)

Portugalský mladík není právě spokojen v Atlétiku, které se prezentuje snad až příliš defenzivním stylem fotbalu, a pro využití Félixových ofenzivních kouzel v taktikou svázané hře svěřenců Diega Simeoneho není tolik prostoru. Spekuluje se proto o jeho brzkém odchodu. Zájemci se jen hrnou, mluví se o Paris Saint-Germain, Manchesteru United nebo Juventusu Turín. Ale v neposlední řadě též o Chelsea.Ta hráče sleduje dlouhodobě a všechno nasvědčuje tomu, že jakmile skončí mistrovství světa, bude o příchodu Félixe na Stamford Bridge intenzivně jednat. Bude-li jej ovšem skutečně chtít získat, bude muset sáhnout pořádně hluboko do své kapsy. 23letý útočník totiž k Atletům přicházel před třemi a půl lety z Benfiky Lisabon za 127 milionů eur, dá se tak čekat, že jej přední španělský celek z Wanda Metropolitano nyní neprodá vůbec levně.

Foto: Atlético Madrid