eFotbal

Čtyři nejlépe placení kouči světa? Vítěz je ze Španělska, Ancelotti ani Xavi to nejsou!

Čtyři nejlépe placení kouči světa? Vítěz je ze Španělska, Ancelotti ani Xavi to nejsou!
Čtyři nejlépe placení kouči světa? Vítěz je ze Španělska, Ancelotti ani Xavi to nejsou!Flashscore
Nepatří mezi ně lodivodi Realu, Barcy, Bayernu ani Paris Saint-Germain. Do kvarteta nejbohatších mužů na lavičkách nekandiduje ani Ralf Ragnick z United nebo Thomas Tuchel z Chelsea. Kdo tedy bere za své trenérské dovednosti podle francouzského deníku L´Equipe nejvíce?
Reklama
Reklama
Jürgen Klopp - Liverpool - 1,49 milionu eur měsíčně

Německý kouč je považován za génia, který dokáže ze svých hráčů udělat údernou jednotku a pozvednout je k vavřínům. Přitom ani Borussia Dortmund, ani Liverpool nepatří úplně k těm nejbohatším klubům a Klopp si musí rozmyslet, kterého hráče si nechá přivést. I tak ale dokáže vybrousit z kádru diamant. 

Antonio Conte - Tottenham - 1,49 milionu eur měsíčně

Daniel Levy známý svou šetrností se plácl přes kapsu. Conte v minulosti předvedl, že je schopen klub pozvednout k nejvyšším příčkám, požaduje k tomu ovšem finanční zdroje a podle všeho i odměnu sobě. To druhé už si vyjednal, o tom prvním - velikosti fondů, které bude mít na přestupy - se podle všeho se šéfem Spurs přetahuje. Úspěch se zimními posilami Kulushevskim a Bentacourem by mu měl pomoci. 

Pep Guardiola - Manchester City - 1,89 milionu eur měsíčně

Guardiola má na svém kontě trofeje s Barcou, Bayernem a nyní je ve velkém sbírá i s City. Na poslední štaci mu v tuto chvíli chybí jediná (kterou mimochodem nezískal ani s Bayernem). Ta za triumf v Lize mistrů. Kouč, který v prvních 300 zápasech “za volantem” Manchesteru vyhrál 219 z nich, se ale nemusí bát, že by jeho angažmá mohlo i bez tohoto vítězství považováno za neúspěšné.

Diego Simeone - Atletico Madrid - 3,33 milionu eur měsíčně

Argentinec vlastně největší trofeje nesbírá a Atletico se pořád nachází v určitém stínu Realu a donedávna i Barcelony, ale dva tituly z La Ligy a dvě vítězství v Evropské lize za posledních jedenáct sezón, co vede Atletico, dávají Simeonemu určitý kredit. Anebo se divíte, proč se ještě žádnému velkoklubu ještě nepodařilo Simeoneho z lavičky Atletica odlákat?

zdroj: L´Equipe