eFotbal

Čtyři největší české štiky na trhu s volnými hráči

Čtyři největší české štiky na trhu s volnými hráči
Čtyři největší české štiky na trhu s volnými hráčiFlashscore
Představujeme vám čtyři nejzvučnější česká jména, která se momentálně nacházejí ve stavu bez angažmá. Sáhnout po nich může například někdo z ligové špičky.
Reklama
Reklama
Jan Vondra

Sedmadvacetiletý obránce je beze smlouvy od října, kdy skončil v makedonském celku FK Škendija. Do zahraničí přitom zamířil teprve v červenci tohoto roku. V Makedonii odehrál jen tři ligová utkání a jeden zápas si na své konto připsal v Konferenční lize. Nyní je na seznamu tzv. free agents, tedy hráčů, kteří nemají klubovou příslušnost. Vondra si bude hledat nové angažmá a může být zajímavou volbou pro některé prvoligové mančafty.Pražský rodák před kratičkou makedonskou anabází nastupoval ve FORTUNA:LIZE za Bohemians 1905. Za Klokany hrál v letech 2018-2022, v sezoně 2019/2020 si odskočil na hostování do Baníku Sokolov. Předtím Vondra hrál za České Budějovice, Karvinou, Vlašim, Žižkov a Pardubice. V A-týmu mateřské Sparty Praha se prosadit nedokázal, za první tým neodehrál ani minutu.

Foto: KF Shkëndija

Michael Lüftner

Bez angažmá je i někdejší český reprezentant Lüftner. Zkušený 28letý stoper hrál naposledy za maďarský MOL Fehérvár, od září je bez chlebodárce. Pokud se dostane do dobré kondice, mohl by po něm sáhnout některý z týmů FORTUNA:LIGY. Urostlý obránce strávil v Maďarsku jen jedinou sezonu, toto angažmá tedy úspěchem neskončilo. Předtím působil dvě sezony na Kypru, tam nastupoval za tamní tradiční klub Omonia Nikósie.Dva ročníky strávil Lüftner také v Dánsku, kde byl hráčem Kodaně. První sezona se mu povedla na výtečnou, nastoupil v ní ke 49 soutěžním duelům a třikrát se zapsal mezi střelce, v té druhé jej ovšem na kolena srazily zdravotní problémy. V české lize si fotbalista udělal dobré jméno v Teplicích a především pak ve Slavii Praha, kdy mu pouhý půlrok vynesl přestup do Kodaně.

Foto: MOL Fehervár FC

Josef Hušbauer

Dvaatřicetiletý kreativní záložník skončil před pár dny v kyperské Karmiotisse Polemidion, kde tak vydržel pouhé dva měsíce. V září si jej tam přivedl český trenér Dušan Uhrin mladší, po jeho konci u kormidla ale klub přestal počítat i s Hušbauerem. Za Karmiotissu momentálně nastupují jiní dva čeští hráči, kterými jsou někdejší gólman Liberce Milan Knobloch a bývalý pardubický obránce Tomáš Čelůstka.

Hušbauer sice nikdy nepatřil k rychlíkům a s věkem se jeho dynamika ještě zhoršuje, stále však jde o velmi nápaditého a technicky skvěle vybaveného špílmachra, jenž by mnoha ligovým týmům jistě mohl pomoct. Hušbauer odehrál 21 zápasů za národní tým a v Česku nastupoval za Slavii Praha, konkurenční Spartu, Baník Ostrava, Příbram a Žižkov. V zahraničí si zahrál ještě za další kyperský celek Anorthosis a německé Drážďany.

Foto: Anorthosis Famagusta

Matěj Vydra

Další bývalý reprezentant, který ve svých 30 letech ještě může být pro ligu výrazným oživením. U Vydry jde hlavně o to, aby mu vydrželo zdraví. Kvůli němu letos ukončil svou misi v anglické Premier League, v níž oblékal dres Burnley. Nyní poctivě trénuje a zdá se, že by brzy mohl být připraven vrátit se k fotbalu. To by byla skvělá zpráva jak pro samotného útočníka, tak i pro naši soutěž.Vydra byl před svým zraněním v Burnley spojován s přestupem do pražské Sparty, která jeho situaci v Anglii nějakou dobu bedlivě sledovala. V poslední době se Vydrovo jméno dostává spíše do spojení s Viktorií Plzeň. Aktuální lídr ligy a obhájce titulu má o jeho služby prý eminentní zájem a je s hráčem v kontaktu. Vypadá to, že až bude bývalý fotbalista Baníku či Udinese Calcio fit, upíše se Západočechům.

Foto: Burnley FC