eFotbal

Čtyři střelci, kteří mlčí? Ligová stálice, africká hvězda, hladový sparťan i baníkovec za miliony

Čtyři střelci, kteří mlčí? Ligová stálice, africká hvězda, hladový sparťan i baníkovec za miliony
Čtyři střelci, kteří mlčí? Ligová stálice, africká hvězda, hladový sparťan i baníkovec za milionyFlashscore
Někomu vyhovuje rozjetá sezona, někomu její konec. Zeptejte se třeba Václava Jurečky. Tomu start ligové sezony moc nechutná, ale branku zapsal. Nicméně najdou se velká ofenzivní jména, která na první trefu v ligovém ročníku stále čekají.
Reklama
Reklama
JAN CHRAMOSTA

Asi nejpřekvapivější jméno na seznamu. Chramosta patří za osvědčeného střelce. Nemusí hrát v top týmu, nemusí mít extra formu ani extra servis, ale góly prostě dá. To se ale zatím neděje.

Chuť si sice v týdnu spravil v poháru proti Admiře, kde skóroval dvakrát, ale v lize je v kolonce branek zatím nula. Po minulé sezoně, kdy dal patnáct ligových branek, je to velká ťafka. 

Kdo ví, možná za to může i sporadické vytěžování. V prvním utkání odehrál hodinu, pak jen půl hodiny, následoval celý zápas a dvě utkání s poločasem, mezi které se vklížila dvě utkání prosezená na lavičce.

V posledních dnech se hovořilo o výměně Chramosty za Davida Puškáče z Bohemians. K ničemu ale ještě nedošlo. 

Foto: FK Jablonec

FILIP KUBALA

Od Kubaly se čekalo mnohem víc. Byl vytouženou posilou, z Hradce Králové přišel za velké peníze. Gólově ale mlčí, netrefil se v poháru ani v lize.

Jeho herní projev přitom není špatný, v žádném případě se nedá říct, že by nebyl platný. Ale chybí nadstavba v podobě produktivity. Tedy něco, díky čemuž se před pár lety objevil v hledáčku pražské Slavie.

Problémem není ani herní vytížení, Kubala je pevnou součástí základní sestavy. Zatím zmeškal jen přibližně čtyřicet minut, utkání v Edenu se nezúčastnil kvůli zdravotním problémům. 

Faktem je, že gólově mlčí i jeho kolega Ladislav Almási. Na obou se tak odráží neefektivita Baníku. 

Foto: FC Baník Ostrava

ABDALLAH GNING

Jedna z komet minulé sezony. Jednu dobu to vypadalo, že odchod Gninga do Sparty či Slavie je otázkou času. 

Situace je ale úplně jiná. Poté, co Teplicemi pomohl devíti brankami a třemi asistencemi, zatím mlčí. Přitom příprava vypadala nadějně, čtyřiadvacetiletý Senegalec vstřelil dvě branky.

I začátek ostré sezony mu vyšel, úvodní zápasy neodehrál zle. Pak ale začal stagnovat a od pátého kola nehraje, neobjevil se ani v pohárovém utkání.

Důvodem je zranění, nicméně před pár týdny ani trenér Teplic Zdenko Frťala nevěděl, co jeho svěřencovi je. Fakta jsou ale jasná – Gning zatím neskóroval ani jednou, teď ani nehraje.

Foto: FK Teplice

VÁCLAV SEJK

V předminulé sezoně na podzim ukázal, co v něm je. V druhé lize v dresu sparťanské rezervy zářil, následně zamířil do Teplic a do Jablonce. Obě štace na severu byly v rámci hostování.

A jak se ukázalo, byla to dobrá volba. V minulé sezoně sedm branek ve třiceti zápasech, k tomu tři asistence a plné vytížení. Po velmi slušném ročníku navíc přišlo neméně povedené EURO jednadvacítek, kde se ukázal zejména gólem proti Německu.

Mluvilo se o dalším hostování, ale to nepřišlo. Sparta si ho nechala v kádru, on sám měl velká prohlášení. „Hrát ve Spartě 20 minut? Nic pro mě. Na další hostování už nechci,“ hlásil před létem v rozhovoru pro Deník Sport.

Přání se mu vyplnilo, v kádru zůstal. Ale neprosazuje se tak, jak by si přál. Naskočil sice do sedmi ligových utkáních, ale jsou to jen střídající role. Výjimkou byl start v základní sestavě v Jablonci. Na branku stále čeká.

Foto: AC Sparta Praha