eFotbal

Čtyři útočníci Championship, které bychom v příštím roce mohli vidět v Premier League

Čtyři útočníci Championship, které bychom v příštím roce mohli vidět v Premier League
Čtyři útočníci Championship, které bychom v příštím roce mohli vidět v Premier LeagueFlashscore
Postup do Premier League si již zajistili hráči Burnley a velmi blízko k němu mají i v Sheffieldu United. Další musí čekat. Někteří hráči, kteří letos předvádí v Championship vynikající výkony, by si ale čekání mohli zkrátit přestupem mezi elitu. Zájem o ně jednoznačně panuje.
Reklama
Reklama
Chuba Akpom

S Middlesbrough má Chuba Akpom příležitost proniknout do Premier League. Jeho tým je aktuálně čtvrtý a do play-off se s největší pravděpodobností dostane. A to právě díky výkonům sedmadvacetiletého anglického útočníka.

Akpom v posledních čtrnácti duelech nasázel stejný počet branek, v sezóně se dostal na sedmadvacet tref a prožívá jednoznačně průlomovou sezónu. Bývalý hráč Hullu, Brightonu či Arsenalu má ale mezi elitou také nápadníky. Zájem o něj má mít Bournemouth a také Southampton, který za něj nabízel již v zimě. Je ale poměrně pravděpodobné, že Svaté v příštím ročníku uvidíme právě v Championship. 

Joel Piroe

Teprve třiadvacetiletý útočník zářil v juniorce PSV Eindhovenu, za první tým poté odehrál jedenáct střetnutí, ve kterých si připsal jednu branku. Ostrovy mu ale evidentně svědčí, neboť ve Swansea nasázel v necelých dvou sezónách 38 branek a přidal i 7 asistencí. Není tedy divu, že kolem rodáka z nizozemského Wijchenu krouží anglická smetánka.

Největší zájem má Everton, i v tomto případě ale není jisté, zda se klub udrží v Premier League. Další možností je posílení Burnley, tento klub má po jasné výhře v Championship nejvyšší soutěž jistou. 

Amad Diallo

Amad Diallo byl před třemi lety obrovským zjevením. Už v sedmnácti letech nastoupil za áčko italské Atalanty a dokonce se dokázal střelecky prosadit. Nebylo tedy divu, že si jej pořídil Manchester United. A za výběr do třiadvaceti let vstřelil následně šest branek v pěti duelech.

Nyní tráví hostování v Sunderlandu a projevuje se jako velký kanonýr. Při zranění Rosse Stewarta je hlavním tahounem, v posledních osmi duelech nastřádal pět branek a jednu asistenci a v ročníku Championship se dostal na dvanáct zásahů a dvě přihrávky.

První možností pro teprve dvacetiletého útočníka je boj o místo v sestavě Rudých ďáblů, jako pravděpodobnější se jeví další hostování, tentokrát ale už v Premier League. Dle anglických médií o něj stojí Leicester. Podobně jako v případě Southamptonu a Evertonu ovšem ani Lišky nemají zajištěnou prvoligovou příslušnost pro následující ročník. 

Joshua Sargent

Joshua Sargent platil v Brémách za průměrného útočníka, který se ani jednou nedostal přes pět branek. I přesto si jej před dvěma lety vybral Norwich a Sargent v Premier League odehrál šestadvacet zápasů. Dvě branky nicméně žádné nadšení nevzbuzovaly.

Letos je to ale jiné. Ačkoliv v posledních osmi zápasech vsítil jedinou branku, v celkové statistice má na svém kontě dvanáct zásahů, což jej řadí na dvanácté místo v tabulce ligových kanonýrů. 

Co se stále teprve třiadvacetiletého Američana týče, loni byl objektem zájmu Arsenalu, nyní se na něj mají ptát ve Fulhamu.