eFotbal

Další trofej pro Fodena. Hvězdička Citizens byla zvolena nejlepším hráčem Premier League

Další trofej pro Fodena. Hvězdička Citizens byla zvolena nejlepším hráčem Premier League
Další trofej pro Fodena. Hvězdička Citizens byla zvolena nejlepším hráčem Premier LeagueFlashscore
Ofenzivní záložník Phil Foden z Manchesteru City vyhrál anketu Asociace profesionálních fotbalistů (PFA) o nejlepšího hráče za minulou sezonu v Anglii. Čtyřiadvacetiletý anglický reprezentant tak získal za předchozí ročník už třetí významné individuální ocenění.
Reklama
Reklama

Foden v uplynulém ročníku pomohl získat Manchesteru City čtvrtý ligový titul za sebou, v Premier League vstřelil 19 branek a připsal si osm asistencí.

[a href="/clanek-246045-Bude-Neuer-pokracovat-v-reprezentaci-Nemci-jsou-presvedceni-ze-ano-a-prisuzuji-mu-kapitanskou-pasku.html"][b]Bude Neuer pokračovat v reprezentaci? Němci jsou přesvědčeni, že ano a přisuzují mu kapitánskou pásku

Už v květnu ho nejlepším fotbalistou v Anglii vyhlásili novináři a také dostal cenu pro nejlepšího hráče Premier League. V anketě PFA hlasují sami profesionální fotbalisté.

Nejlepším mladým hráčem v Anglii byl vyhlášen dvaadvacetiletý záložník Chelsea Cole Palmer. Ocenění pro nejlepší fotbalistku získala Jamajčanka Khadija Shawová, jež stejně jako Foden obléká dres Manchesteru City.

Foto: Manchester City FC