eFotbal

Další víkendová nálož: United bez Ronalda na Chelsea, Mourinho se pokusí vyzrát na lídra

Další víkendová nálož: United bez Ronalda na Chelsea, Mourinho se pokusí vyzrát na lídra
Další víkendová nálož: United bez Ronalda na Chelsea, Mourinho se pokusí vyzrát na lídraFlashscore
13. kolo Premier League bude patřit výjezdu Manchesteru United na Stamford Bridge, tento šlágr ale bude Cristiano Ronaldo sledovat jen zpovzdálí. Itálie se těší na bitvu vedoucí Neapole a čtvrtého AS Řím, který by se rád přiblížil lídrovi na rozdíl jediného bodu. Ale i o tomto víkendu je toho mnohem více...
Reklama
Reklama

Hoffenheim – Bayern Mnichov: Bavořané to v Sinsheimu nemají nikdy jednoduché

Ani po jedenáctém kole Bayern Mnichov Bundesligu nepovede, to je jisté, jelikož má Union Berlín náskok čtyř bodů. Rád by se ale přiblížil, k čemuž mu může dopomoci duel na půdě Hoffenheimu. Ani ten ale v letošní sezóně není jen do počtu, na Bayern ztrácí ze čtvrté pozice jen dva body.

Na bavorský velkoklub to navíc před svým publikem umí. Z posledních šesti vzájemných duelů v Sinsheimu tři vyhrál a naposledy uhrál remízu. Zapomenout ale musí Hoffenheim na drtivou porážku z před dvou let, kdy na domácím stadionu ostudně prohrál 0:6.

Tehdy zářil dvougólový Coutinho, další branku přidal například i Joshua Zirkzee. Tyto hráče se v sobotu pokusí nahradit Sadio Mané či ve skvělé formě hrající středopolařské duo Musiala – Kimmich.

Foto: Bayern Mnichov FC

Chelsea – Manchester United: Hosté bez Ronalda, ale s perfektním výkonem v zádech

Proti Tottenhamu předvedl Manchester United dost možná nejlepší výkon v krátké éře Erika ten Haga, potřetí v řadě neinkasoval a zdá se, že je na správné cestě. Co ale správné zcela jistě není, byl středeční předčasný odchod Cristiana Ronalda do kabiny, potažmo ze stadionu.

I proto byl Portugalec dočasně vyřazen z kádru a Manchester United tak na Chelsea bude bez něj. Spoléhat se tak Erik ten Hag bude na Antonyho a také na Bruna Fernandese, jenž proti Kohoutům utnul devítizápasovou klubovou sérii bez branky.

Oproti tomu Chelsea poprvé v lize pod Grahamem Potterem ztratila, již pět utkání v řadě ale neinkasovala a staronová jednička Kepa je znovu ve vynikající formě. Je tedy otázkou, zda na něj najde ofenziva United recept.

Foto: Manchester United FC

Real Madrid – Sevilla: Další výhra Bílého baletu o jedinou branku?

Sobotní nabitý program zakončí ve španělské La Lize duel Realu Madrid a Sevilly. Bílý balet je v letošní sezóně stále neporažen, naposled si na něj v květnu přišlo Atlétiko Madrid. Naopak Sevilla ideální období rozhodně nezažívá.

V posledních čtyřech soutěžních duelech sice neprohrála, vytěžila ale jen šest bodů. V lize je až dvanáctá, a tak nebylo divu, že se s klubem na začátku října rozloučil Julen Lopetegui. Ani Jorge Sampaoli ale nemá na růžích ustláno a proti Realu se body neočekávají.

Vždyť Bílý balet z posledních sedmi vzájemných duelů zvládl naplno hned šest a naposledy prohrál před čtyřmi lety. Pět posledních výher ale bylo vždy nesmírně těsných – rozhodoval náskok jediné branky! V loňském ročníku ve vzájemných zápasech zářil majitel Zlatého míče Karim Benzema, jenž měl podíl na třech brankách svého týmu z pěti vstřelených (2+1).

Foto: Real Madrid CF

Lille – Monako: Poslední přemožitel PSG se vrací do formy, Monako už nechce hrát v deseti

Nečekaný mistr ze sezóny 2020/21 a tedy i poslední přemožitel PSG z Ligue 1 Lille v neděli přivítá Monako. Loni Lille naprosto selhalo, získalo o třiadvacet bodů méně oproti mistrovské sezóně a z první pozice se propadlo na desátou.

Letos se ale znovu zdá, že tento tým myslí minimálně na poháry. Po jedenácti kolech je sedmé se ztrátou dvou bodů na poháry a také na svého nedělního soka, tedy Monako.

Hosté v čele s koučem Philippem Clementem doufají, že tentokrát utkání dohrají v plném počtu. V minulém kole se totiž už po sedmnácti minutách nechal vyloučit záložník Mohamed Camara a stal se již čtvrtým hráčem Monaka v Ligue 1, který letos inkasoval červenou kartu. Doplnil tak Maripana, Vandersona a Fofanu. Z těchto zápasů navíc Monako vytěžilo jen dva body, a pokud tedy chce získat všechny body, mělo by si na vyloučení dávat opravdový pozor. 

Foto: Lille OSC

AS Řím – Neapol: Lídr jede k Vlkům, Portugalcům se s Partenopei dlouhodobě nedaří

Po domácí porážce od Atalanty a vyloučení Josého Mourinha AS v Serii A výrazně zabralo, třikrát v řadě zvítězilo a na čelo ztrácí už jen čtyři body. Proti Neapoli se ale bude hrát v uvozovkách o bodů šest, neboť právě hosté jsou v čele soutěže.

Partenopei ztratili zatím jen dvakrát a v soutěži jsou společně s Atalantou neporaženi. Na portugalské kouče to navíc Neapol umí. Gennaro Gattuso zvládl během své štace všechny tři zápasy proti Paulovi Fonsecovi, Luciano Spalletti udržel neporazitelnost po dvou remízách proti Josému Mourinhovi.

Favoritem je lídr i pro nedělní šlágr, i když vzhledem k venkovnímu prostředí jen mírným. Pozor si dejme především na ofenzivního záložníka Khvichu Kvaratskheliu, jenž v deseti ligových zápasech posbíral pět branek a tři asistence a září i v Lize mistrů, kde ve čtyřech dalších duelech dvakrát skóroval a třikrát asistoval.

Foto: AS Řím