eFotbal

Darida prvním gólem v řecké lize přiblížil Arisu účast ve skupině o titul, u výhry nechyběl ani Brabec

eFotbal
Darida prvním gólem v řecké lize přiblížil Arisu účast ve skupině o titul, u výhry nechyběl ani Brabec
Darida prvním gólem v řecké lize přiblížil Arisu účast ve skupině o titul, u výhry nechyběl ani BrabecFlashscore
Bývalý kapitán fotbalové reprezentace Vladimír Darida se po prosincovém přestupu z Herthy Berlín do Arisu Soluň v řecké lize poprvé gólově prosadil. V utkání 23. kola přispěl brankou k vítězství 3:0 na hřišti OFI Kréta a pomohl šestému týmu tabulky k první výhře po sérii tří porážek.
Reklama
Reklama

Dvaatřicetiletý záložník nastoupil do zápasu v základní sestavě stejně jako reprezentační obránce Jakub Brabec. Premiérový gól v soutěži vstřelil Darida ve 30. minutě, kdy zvýšil na 2:0 po spolupráci s německým záložníkem a autorem úvodní branky Lukasem Ruppem. V 80. minutě Darida vystřídal, u třetí branky svého týmu v 90. minutě už na hřišti nebyl.

Pro odchovance Viktorie Plzeň se jednalo už o osmý start v řecké nejvyšší soutěži, a kromě dvou asistencí si poprvé připsal i branku. Darida přestoupil do Arisu z Herthy Berlín, ve které strávil sedm a půl sezony. Předtím působil dvě sezony v německém Freiburgu, kam přišel v sezoně 2013/15 z Plzně.

Aris vyhrál po třech prohraných duelech v řadě a se 34 body je na posledním šestém místě zaručující účast ve skupině o titul. Sedmý Atromitos ztrácí na klub Daridy či Brabce šest bodů, má však utkání k dobru.

Řecká liga - 23. kolo:

Atromitos Atény - Levadiakos 1:0

OFI Kréta - Aris Soluň 0:3 (druhý gól Darida)

Tabulka: