eFotbal

Dedič dostal šanci, jež se nemusí opakovat: Jsem připraven vybojovat si trvalé angažmá, neplánuju už z Plzně odejít

Dedič dostal šanci, jež se nemusí opakovat: Jsem připraven vybojovat si trvalé angažmá, neplánuju už z Plzně odejít
Dedič dostal šanci, jež se nemusí opakovat: Jsem připraven vybojovat si trvalé angažmá, neplánuju už z Plzně odejítFlashscore
Protože byl čerstvě devětadvacetiletý forvard René Dedič součástí druholigového Třince, jeho letní příchod do kádru mistrovské Plzně mnohé překvapil.
Reklama
Reklama

A urostlý slovenský útočník je pevnou součástí prvního týmu Viktorie. Ve Fortuna:lize naskočil do obou dosavadních kol (odehrál 26 minut) a v předkolech Ligy mistrů zasáhl do tří duelů (50 minut).

"Původně jsem měl obavy, že si za mě Třinec řekne moc peněz. V minulosti mi takto nevyšlo už pár rýsujících se přestupů. Hostování s opcí je proto super a uvidíme, co bude dál," uvedl v interview pro sport.sk konkurent Trusy, Chorého či Klimenta.

Západočeši si ho vybrali zejména kvůli typologii. "Určitě mi dost pomohlo, že Michal Bílek preferuje hru na vysoké útočníky. Minulou sezonu tu takto úspěšně působil Jean-David Beauguel, nyní je tam Tomáš Chorý. Plzeň měla určitě i jiné možnosti a o to víc jsem radši, že nakonec ukázala právě na mě," přidal na sport.sk bývalý ofenzivní hráč Příbrami i Opavy.

Bezesporu jde o největší šanci jeho dosavadní kariréy. "V minulosti jsem dostal šanci v Žilině, ale to bylo ještě v mladém věku. Propracoval jsem se na soupisku pro Evropskou ligu, ale tehdy se v MŠK pracovalo jinak než teď. Nyní jsou dopředu tlačeni mladí, tehdy dostávali přednost zkušení. Teď je šance o dost větší a pro mě zajímavější. Už mám něco za sebou, ve dvou sezonách jsem zažil i českou ligu. Přicházel jsem s tím, abych Plzni pomohl góly a výkony. I když tato půlsezona končí kvůli MS v Kataru dříve než obvykle, budeme bojovat na třech frontách a to není lehké. Trenéři budou kvůli nabitému programu určitě rotovat sestavou," nechal se slyšet Dedič.

Základní sestavu pochopitelně neočekával. "Určitě jsem si neříkal, že jdu do základu a když to nevyjde, bude mě to štvát. Chci se s klukama sehrát, chci jít postupnými kroky trénink po tréninku a potom se chci prosazovat v zápasech. Přišel jsem na svědomitou práci a samozřejmě kvůli střílení gólů, když jsem útočník," podotkl.

Působení ve Štruncových sadech by si rád prodloužil. "Určitě to neberu tak, že jsem přišel jen na hostování a pak se v klidu vrátím do Třince. Dostal jsem šanci, která už se nemusí opakovat. Jsem připraven vybojovat si trvalé angažmá. Neplánuju už z Plzně odejít," doplnil na sport.aktuality.sk krajan Matúše Kozáčika s Markem Bakošem, který je ohledně svého plánu optimistou...

A důvod? "V Plzni vyžadují od útočníků minimální chození do křídelních prostor či říkání si o míč mimo šestnáctku. Důležité je, aby byl vždy alespoň jeden útočník v šestnáctce. V ní se to mnohdy zvláštně odráží a tehdy je třeba stát na správném místě a dokázat to dorazit do sítě. Myslím si, že tato schopnost patří k mým přednostem. Doufám, že to potvrdím v praxi. Předpokládám, že i na základě Bakošova úsudku se mě klub rozhodl vyzkoušet, za což mu děkuji. Věřím, že se mi bude natolik dařit, aby za mě dostal pochvalu," uzavřel na sport.sk Dedič.

Staněk dokáže tým podržet v nejtěžším momentu, má před sebou velkou budoucnost, věští Limberský

Zdroj: sport.aktuality.sk