eFotbal

Deset zápasů v řadě neporažená Dunajská Streda prohání mistrovský Slovan a Guľa se vrací zpět na výsluní

Deset zápasů v řadě neporažená Dunajská Streda prohání mistrovský Slovan a Guľa se vrací zpět na výsluní
Deset zápasů v řadě neporažená Dunajská Streda prohání mistrovský Slovan a Guľa se vrací zpět na výsluníFlashscore
DAC 1904 Dunajská Streda ve slovenské nejvyšší soutěži během podzimu šlape a momentálně se pyšní šňůrou deseti ligových duelů bez prohry. Druhé místo v tabulce a jen tříbodová ztráta na vedoucí Slovan tak nemůže nikoho překvapit.
Reklama
Reklama

Opomenout nejde ani statistiky. Díky 32 nastříleným gólům a jen 15 inkasovaným brankám se mužstvo Adriána Guľy pyšní druhým nejlepším útokem a vůbec nejlepší defenzivou celé soutěže.

Střelecké tabulce slovenské ligy aktuálně vládne s jedenácti trefami dvaadvacetiletý černohorský mladík Nikola Krstovič, který dosud rozvlnil síť jedenáctkrát a má nakročeno k životnímu fotbalovému roku.

"Moc si toho vážíme. Zvlášť, když mají na úspěchu podíl nejen hráči, kteří v zápasech začínají, ale i ti, kteří je dohrávají. Současně si uvědomujeme, že pořád máme prostor ke zlepšení a to je úžasné. Naším cílem byla postupná změna myšlení i mentality v duchu filozofie, kterou jsme si s vedením stanovili. Vážím si, že se s tím tým ztotožnil. Určitě v tomto procesu nepolevíme. Jen potřebujeme vyladit detaily a věci, které nás udělají ještě silnějšími a dominantnějšími," informoval v interview pro sport.aktuality.sk bývalý kouč slovenské jednadvacítky.

Jedna dohrávka však spoustou zahraničních legionářů opředený DAC ještě čeká, protože 24. listopadu narazí na nebezpečný Ružomberok, který je momentálně v tabulce na páté příčce a tříbodový zisk již neokusil čtyřikrát za sebou.

"Nastoupíme před našimi fanoušky a máme stejný cíl jako vždy - podat maximální výkon a udělat vše pro výhru. To je pro nás největší výzva. To, jak se to projeví v tabulce, budeme řešit až po utkání. Díváme se jen na sebe a k soupeřům přistupujeme s respektem. Je to úřadující vicemistr s dobrou organizací hry. Nás láká porazit takového soupeře po plnohodnotném výkonu," citoval web sport.aktuality.sk slova někdejšího trenérského šéfa Plzně, Trenčína, Žiliny či Wisly Kraków.

Úkoly pro trenérský štáb Dunajské Stredy se pak najdou i pro blížící se zimní přestávku. "Primární je pro nás důraz na naše zlepšení. Nyní nás těší, že máme dobré výsledky a naši práci oceňují fanoušci. To je benefit, který chceme přetavit na energii do další práce, abychom byli po zimě ještě lepší. Sezona je dlouhá a my potřebujeme neustále růst," avizoval sedmačtyřicetiletý vítěz slovenské ligy z ročníku 2016/2017.

Trpišovský toho Slavii už moc nedá. Potřebuje se okysličit, říká Milan Luhový. Proč by zavrhl návrat Stancia?