eFotbal

Desítka nejlepších útočníků současnosti dle FourFourTwo? Vítěz asi nepřekvapí ale kolikátý je Schick?

Desítka nejlepších útočníků současnosti dle FourFourTwo? Vítěz asi nepřekvapí ale kolikátý je Schick?
Desítka nejlepších útočníků současnosti dle FourFourTwo? Vítěz asi nepřekvapí ale kolikátý je Schick?Flashscore
Každý může mít trochu jiný názor, na některých jménech se nemusí všichni shodnout, na druhou stranu, největší hvězdy které soupeří o trofeje králů střelců na evropských trávnících jsou dlouhodobě patrné. Jak je seřadil odborný magazín FourFourTwo?  Ten pro přesnost  podotýká, že se jedná o střední útočníky. Takže Salaha nebo Maného či Messiho v tomto žebříčku nehledejte. Jejich role na hřišti je jiná…
Reklama
Reklama
10. Lautaro Martinez

Lautaro Martinez, parťák Romelua Lukakua z minulé sezony, se velmi dobře přizpůsobil tomu, že ztratil tak produktivního spoluhráče, a ukazuje, že dokáže utáhnout ofenzivu Inter i sám. Argentinec má sílu a schopnost držet míč, stejně jako rychlost a přehled, aby se mu dařilo v poslední třetině hřiště. Stále je mu také pouhých 24 let, takže má spoustu prostoru pro vývoj a zlepšování. 

9. Romelu Lukaku

Jeho sezóna je trochu nahoru dolů, rozhovorem pro SkyItalia, kde zvěstoval touhu vrátit se do Interu, si v Londýně moc nepomohl, ale pořád se jedná o jednoho z nejlepších středů v Evropě. Ale zatímco lidé mají tendenci jen díky fyzickým dispozicím spojovat jen se sílou, až brutalitou, možná nedoceněným aspektem jeho hry je jeho herní  inteligence. Dokáže se snadno otočit s obráncem, je vždy na správném místě a jeho souhra s ostatními útočníky je většinou skvělá

8. Patrik Schick

Poté, co Schick vstřelil nejlepší gól Eura 2020 se v letošní sezóně rozjel a skóruje tempem, kterému se může rovnat jen elita. Za Leverkusen, který je pod novým manažerem Gerardem Seoanem perfektně seřízený, jich v 19 bundesligových vystoupeních nasázel už 19. Český útočník je dokonalý univerzál: rychlý, skvělý ve vzduchu, silný a inteligentní. Nebude trvat dlouho a na dveře zaklepou větší kluby. Asi už letos v létě.

7. Diego Jota

Nikdy nebýval útočníkem, ale teď jím rozhodně je. Od Dioga Joty se očekávalo, že bude poskytovat zálohu nejobávanější trojici ve fotbale - a on ji přišel rozbít. Portugalec je nyní pro Jurgena Kloppa jistotou, nabízí více pohybu s míčem než Roberto Firmino a zachovává si to, co ho dělalo skvělým jako křídlo. Gólová bilance ukazuje, že Klopp a Liverpool dokázali dobrousit další aspekt jeho hry a funguje to skvěle. 

6. Cristiano Ronaldo

Fotbal dosáhl bodu, kdy lze CR7 oprávněně označit za čistokrevného útočníka. Dnes pracuje vepředu za United a je stále stejně nestárnoucí a dechberoucí jako kdykoli předtím. Jestli někdy existovala reklama na mentalitu, která vás táhne, pak je to právě Ronaldo. Sledovali jste ho v letošní sezoně Ligy mistrů? Je zvyklý být v těchto žebříčcích na prvním nebo druhém místě, ale vzhledem k tomu, že je mu už 37 let a že se Manchester United kolem něj díky klubovým problémům prakticky  rozpadl, je prostě až šestý. 

5. Harry Kane

Z kapitána anglické reprezentace se postupně stal útočník jako švýcarský armádní nůž, který má takový rozsah přihrávek, že by z toho průměrný hluboký zadák zaplakal, a pohyb mimo hřiště, který dokáže roztrhat obranu na kusy. Upřímně řečeno, Tottenham Hotspur v minulé sezoně podržel.  Nemá za sebou nejlepší sezónu, ale postupně se stává zabijáčtějším, jak liga pokračuje a Antonio Conte předělává Spurs. Stále je to světová třída. 

4. Kylian Mbappé

Existoval někdy muž, který by byl více předurčen k tomu, aby se dostal na samotný vrchol? Kylian Mbappé se po svém expresnímprůniku do evropského fotbalu posunul mílovými kroky, v minulé sezoně se stal vynikajícím levým křídlem a letos ústředním bodem fronty MMN. Má závratnou rychlost, čich na góly, který se nedá naučit, a oplývá neskutečným talentem. A je mu teprve 23 let.

3. Karim Benzema

Můžeme prosím ukončit mýtus, že Karim Benzema byl v Realu Madrid pouze náhradníkem Cristiana Ronalda? Hvězdnou atrakcí Madridu byla přece trojice  BBC (Benzema, Bale a Cristiano) - a Benzema byl nedílnou součástí tohoto tria. Francouz nepolevil ani v průběhu let: vede hru zepředu, má sílu, rychlost, příkladné přihrávky, a jak Chelsea v minulé sezoně bolestivě zjistila, má stále i čich na góly, který se nedá naučit. Je stejně zlatý jako ostatní Galacticos.

2. Erling Haaland

Red Bull Salzburg: 17 gólů v 16 ligových zápasech. Borussia Dortmund: 56 gólů v 57 ligových zápasech. Je děsivé pomyslet na to, jak dobrý bude Erling Haaland, až mu bude 22 let - natož 25 nebo 30. Tento blonďatý obr se za posledních 18 měsíců stal nejžádanějším hráčem na světě. Je rychlý, silný a dokáže se zavřenýma očima trefit roh branky; a nejen to, má ve zvyku dávat góly, když na tom záleží. Dortmund měl v minulé sezóně kolísavé výsledky, ale představte si, jak by dopadl bez tohoto skutečně světového talentu na hrotu útoku. 

Bayern vyhrává co může, pokud tedy zrovna Lewa nechybí. A to je vliv velkého Poláka - a je jedním z tuctu prvotřídních hráčů v arzenálu Bayernu Mnichov. Když Bayern získal treble, Lewandowski jich ve všech soutěžích nastřílel 55 ve 47 zápasech; tentokrát jich má na kontě 16 ve 12 zápasech. To je neuvěřitelné. A to by měl ve 33 letech pomalu končit. Lewandowski má zkrátka všechno a je vždy o krok napřed před ostatními. Jeho zakončení nemá obdoby a má talent být vždy ve správnou chvíli na správném místě. 

zdroj: FourFourTwo