eFotbal

Divácký potenciál v Brně je ohromný. Stadion na Srbské je ale špatný, nemají ho rádi fanoušci ani samotní hráči...

Divácký potenciál v Brně je ohromný. Stadion na Srbské je ale špatný, nemají ho rádi fanoušci ani samotní hráči...
Divácký potenciál v Brně je ohromný. Stadion na Srbské je ale špatný, nemají ho rádi fanoušci ani samotní hráči...Flashscore
To, že bude mít Zbrojovka jako nováček FORTUNA:LIGY na konci září stejně bodů jako třetí Sparta, se v prognózách před startem sezony asi nečekalo. To samé platí i pro skutečnost, že svěřenci Richarda Dostálka nasázeli během osmi vystoupení 15 branek, zatímco zmíněné letenské "S" jen třináct a to ještě sehrálo o duel víc. Brněnský návrat mezi elitu tak zatím lze považovat za povedený.
Reklama
Reklama

Bývalý týmový kapitán Pavel Zavadil, jenž strávil v klubu z druhého největšího města Česka celkem šest sezon, se však domnívá, že to mohlo být ještě lepší.

Stačil by k tomu jen jiný stadion, než právě Adax Invest Arena na Srbské. Tamní prostředí podle něj nemají v oblibě nejen fanoušci, ale i samotní hráči...

Klub se podle jeho slov opět posune jen s novým domácím prostředím, s tím, že vysvobozením pro všechny brněnské patrioty by byl návrat na stadion Za Lužánkami.

"Jak jsem poznal lidi v Brně, milujou Zbrojovku a Kometu. Ať jdeš na oběd nebo na pivo, lidi se baví o Zbrojovce. Divácký potenciál je tam ohromný. Stadion je ale špatný, lidi ho nemají rádi, hráči moc taky ne, i když už jsou na něj zvyklí. V Brně by to vyřešil nový stadion. To je sen všech fanoušků. Vrátili by se zase do ochozů a podpora by byla silnější. Dokud nebude stadion, půjde to hodně pomalu. V nejbližší době to asi nebude, ale věřím, že se jednou dočkají. Všichni fanoušci by si přáli, aby stadion byl za Lužánkama, ale tam je asi větší problém, jinak by tam už stál," zaznělo z úst čtyřiačtyřicetiletého mistra české i izraelské ligy v podcastu z Voleje, který publikoval portál idnes.cz.

Poslední fotbalovou akcí Za Lužánkami byla před sedmi lety oficiální rozlučka Petra Švancary, na kterou dorazilo 35 tisíc diváků. A to o brněnském potenciálu ohledně návštěv naznačuje mnohé.

Pracant Ševčík je podle Zavadila správně nastavený a zdobí ho skvělý přístup: Fotbal miluje a já mám takové hráče rád