eFotbal

Dlouhověkost se počítá! Pět známých tváří současné FORTUNA:LIGY, které vyhlíží významné milníky

Dlouhověkost se počítá! Pět známých tváří současné FORTUNA:LIGY, které vyhlíží významné milníky
Dlouhověkost se počítá! Pět známých tváří současné FORTUNA:LIGY, které vyhlíží významné milníkyFlashscore
Věděli jste o tom, že překonat metu 400 vystoupení v české nejvyšší soutěži se k tomuto datu podařilo pouze deseti ikonám? Udržet si prvoligovou výkonnost tak dlouho vážně není legrace.
Reklama
Reklama

Kromě rekordmana Milana Petržely, který je na čísle 463, překlenuli onu hranici také Stanislav Vlček, Rudolf Otepka, Václav Procházka, Pavel Horváth, David Lafata, Libor Došek, Josef Jindřišek, David Limberský a Miroslav Holeňák, jenž v současnosti úspěšně vede druholigový Varnsdrof.

V Klubu legend, kam mohou fotbalisté se 300 a více starty, už je plno poněkud více a oním statusem již disponuje také funkční veterán ve službách Naíku Jiří Fleišman, který je právě teď na 340 prvoligových vystoupeních.

Na metu 350, na které končil například současný trenér Zbrojovky Brno Richard Dostálek, chybí současnému svěřenci Pavla Hapala rovných deset zápasů. Pakliže mu vydrží zdraví, pravděpodobně ji pokoří ještě v sezoně 2022/2023.

Zaťukat na dveře Klubu legend touží také olomoucký stoper Vít Beneš či plzeňský křídelník Jan Kopic, které spojuje minulost na jablonecké Střelnici. Zatímco prvně jmenovanému střednímu obránci chybí k onomu statusu osm zápasů, druhému zmíněnému jméno z Doosan arény pouze šest duelů. Jsou tak velmi blízko.

Nejblíže ze všech je však nejlepší střelec v historii domácího poháru Jan Chramosta, který je právě teď na 299 odehraných kláních a pokud dostane příležitost v podještědském derby na libereckém stadionu U Nisy, na třech stovkách bude již v sobotu po 13. kole. Protože je jasně nejlepším střelcem souboru Davida Horejše, bylo by obří překvapení, kdyby se tak nestalo a on si musel na potvrzení dlouhověkosti počkat do dalších kol.

Počet prvoligových startů:

1. Jiří Fleišman (Baník) - 340 startů, milník 3502. Jan Chramosta (Jablonec) - 299 startů, milník 3003. Jan Kopic (Plzeň) - 294 startů, milník 3004. Vít Beneš (Sigma) - 292 startů, milník 3005. Pavel Dvořák (Hradec) - 248 startů, milník 250

Z práce utekl dřív a pak popravil Plzeň, což se v Česku nikomu nepodařilo skoro rok. Hrdina Hlučina netají, že by rád výše