eFotbal

Do nedělního programu jdou jako jasní favorité Francouzi a Angličané

Do nedělního programu jdou jako jasní favorité Francouzi a Angličané
Do nedělního programu jdou jako jasní favorité Francouzi a AngličanéFlashscore
Po triumfu v základní skupině dnes fotbalistům Francie na mistrovství světa v Kataru stojí v cestě za obhajobou titulu Polsko. Další osmifinálový zápas obstarají Anglie a Senegal. V sobotu se prvními čtvrtfinalisty stali Nizozemci a Argentinci.
Reklama
Reklama

Francouzští šampioni ve skupině porazili Austrálii 4:1 a Dánsko 2:1, v kombinované sestavě ale podlehli Tunisku 0:1. Poláci načali turnaj bezbrankovou remízou s Mexikem, následně porazili Saúdskou Arábii 2:0 a stejným poměrem prohráli s Argentinou. Do vyřazovací části MS se probojovali poprvé od roku 1986. Podle kurzů sázkových kanceláří mají Francouzi proti našim severním sousedům více než osmdesátiprocentní pravděpodobnost, že postoupí do dalšího kola.

I Angličané půjdou do zápasu s úřadujícími africkými šampiony jako jasný favorit. V porovnání s Francouzi jsou jejich šance v zápase se Senegalem trochu srovnanější, kurzy nicméně stále implikují zhruba 70procentní šanci, že Kane a spol. proniknou do dalšího kola. Svěřenci trenéra Garetha Southgatea ve skupině B deklasovali Írán 6:2, pak hráli bez branek s USA, ale na závěr znovu přesvědčivě porazili Wales 3:0. Překvapivě ještě neskóroval kanonýr Harry Kane, jeho roli zatím plní autor tří gólů Marcus Rashford. Senegalci bez zraněné ofenzivní hvězdy Sadia Maného začali turnaj porážkou 0:2 s Nizozemskem, ale pak porazili domácí Katar 3:1 a Ekvádor 2:1. V týmu mají deset hráčů působících v Anglii.

Duel Francie - Polsko začne v Dauhá v 16:00 SEČ, výkop druhého utkání v Chúru je na programu ve 20:00. Vítězové se spolu utkají v sobotním čtvrtfinále.