eFotbal

Dohoda na pět let s mistrem Ekstraklasy. Plavšič opouští po šesti sezonách a třech klubech české prostředí

Dohoda na pět let s mistrem Ekstraklasy. Plavšič opouští po šesti sezonách a třech klubech české prostředí
Dohoda na pět let s mistrem Ekstraklasy. Plavšič opouští po šesti sezonách a třech klubech české prostředíFlashscore
Srbský univerzál Srdjan Plavšič podle polských a českých médií odejde ze Slavie do Čenstochové. S úřadujícím polským mistrem má sedmadvacetiletý křídelník podepsat víceletou smlouvu. Kontrakt v pražském klubu by mu vypršel příští rok v červnu.
Reklama
Reklama

Plavšič přišel do Slavie v létě 2021 od úhlavního rivala Sparty, kde mu vypršela smlouva. Rodák z Nového Sadu se v Edenu příliš neprosadil. V minulé sezoně se mu ale dařilo během hostování v Ostravě, kde ve 24 ligových utkáních zaznamenal pět branek a stejný počet asistencí. Celkem v české nejvyšší soutěži odehrál 127 zápasů, vstřelil 13 gólů a 19 jich připravil.

Na letní přípravu se Plavšič vrátil do Slavie, ale během soustředění v Rakousku se zranil a nezasáhl do úvodního ligového kola. Spekulovalo se, že by se mohl vrátit do Ostravy nebo odejít do zámořské MLS. Nakonec se podle všeho domluvil s Rakówem, proti kterému nastoupil loni v play off o postup do Evropské konferenční ligy.

Raków, který bojuje o skupinovou fázi Ligy mistrů, přivedl i s Plavšičem hned dvanáct nových hráčů - mimo jiné Łukasze Zwolińskiego, Johna Yeboaha či Sonny'ego Kittela.

Rychlík v úterý podle informací Meczyki prochází lékařskou prohlídkou, po níž se upíše bývalému zaměstnavateli Tomáše Petráška na čtyři nebo pět let.

Sluší se dodat, že Plavšičův příchod bude znamenat odchod Mateusze Wdowiaka, kterého čeká přesun do Zaglebie Lubin.

Nevídaná kolonie. Červenobílý dres Benfiky oblékají čtyři hráči, kteří prošli slavnými pražskými "S"