eFotbal

Dortmund nestačil na Union Berlín, Bayern si zastřílel proti Freiburgu

Dortmund nestačil na Union Berlín, Bayern si zastřílel proti Freiburgu
Dortmund nestačil na Union Berlín, Bayern si zastřílel proti FreiburguFlashscore
Čeští internacionálové si 10. kolo bundesligy příliš neužívali. Už v pátek Schalke Alexe Krále dostalo tři góly od Hoffenheimu, v sobotu pak Jiří Pavlenka nepomohl Brémám s útokem na medailové pozice, když dostal dva góly od Mainzu a Patrik Schick v dresu Leverkusenu dokonce pasivně participoval na pětigólovém debaklu svého týmu. Adam Hložek jej z očistce ve Frankfurtu vysvobodil až v 80. minutě.
Reklama
Reklama

Schalke dostalo v pátek nařezáno od Hoffenheimu 0:3. Dvěma přesnými zásahy z penalt se blýskl Skov, jednu trefu přidal Dabbur. Leverkusen okusil další hořkost porážky, když si na něj v sobotu vyšlápl Frankfurt. Jedinou trefu hostů zaznamenal Hincapié, zatímco za domácí přesně mířili Alario, Lindström, Kolo Muani a dvojitě Kamada.

Stuttgart prakticky nepustil Bochum ke slovu. Skóre otevřel již ve 3. minutě Silas z penalty, poté náskok zvyšoval Ahamada. Zoller v první půli ještě dokázal vykřesat naději, ale opět Silas a Endo výhru domácích pečetili po změně stran.

Lipsko přetlačilo Herthu Berlín díky skvělé první půli, ve které se trefili Forsberg, Raum a Orbán. Druhý poločas pak patřil hostům z německé metropole a přesné zásahy si připsali Lukebakio a Jovetič. Wolfsburg si rozdělil body s Mönchengladbachem po remíze 2:2. Za domácí byli góloví Gerthardt a Marmoush, na druhé straně hned dvojitě Thuram.

Dortmund nestačil na Union Berlín a podlehl mu 2:0. Obě trefy si připsal v první půli Haberer. Bavorský gigant se zakousl do Freiburgu a přesvědčivě jej porazil rozdílem pěti branek. V první půli se střelecky nemýlili Gnabry a Choupo-Moting, po změně stran zbylé trefy obstarali Sané, Mané a Sabitzer.

Bundesliga - 10. kolo:

Schalke - Hoffenheim 0:3Branky: 11. a 59. (obě z penalty) Skov, 45. (+2). Dabbur

Frankfurt - Leverkusen 5:1Branky: 45 (+5.) a 72. (obě z penalty) Kamada, 58. Kolo Muani, 65. Lindström, 86. Alario – 56. Hincapié

Stuttgart - Bochum 4:1Branky: 3. (z pen.) a 64. Silas, 22. Ahamada, 71. Endo – 29. Zoller

Wolfsburg - Mönchengladbach 2:2Branky: 43. Gerhardt, 69. Marmoush – 15. a 47. Thuram

RB Lipsko - Hertha Berlín 3:2Branky: 25. Forsberg, 30. Raum, 45. Orbán – 62. Lukebakio (pen.), 64. Jovetić

FC Köln - Augsburg 3:2 Branky: 47. a 81. Tigges, 61. Huseinbašić - 14. Niederlechner, 69. Caligiuri

Union Berlín - Dortmund 2:0 Branky: 8. a 21. Haberer

Bayern - Freiburg 5:0 Branky: 13. Gnabry, 33. Choupo-Moting, 52. Sané, 55. Mané, 80. Sabitzer