eFotbal

Dostane Arnautovič druhou šanci ve velkoklubu? S Bolognou finalizuje jednání Inter

Dostane Arnautovič druhou šanci ve velkoklubu? S Bolognou finalizuje jednání Inter
Dostane Arnautovič druhou šanci ve velkoklubu? S Bolognou finalizuje jednání InterFlashscore
Čtyřiatřicetiletý rakouský reprezentant Marko Arnautovič je blízko k přestupu do Interu Milán. Nerazzurri jsou dle informací novináře Fabrizia Romana v pokročilém stádiu jednání s jeho aktuálním klubem Bolognou. Arnautovič tak může po dlouhých 14 letech opět zamířit do velkoklubu. V sezoně 2009/10, když tomu bylo naposledy, oblékal taktéž barvy Interu.
Reklama
Reklama

Arnautovič je extravagantní útočník. Některé baví, jiné odrazuje. Fotbalový um mu ovšem může odepřít málokdo. Je až s podivem, že hráč, který nasbíral 184 startů v Premier League, 72 v Bundeslize a 57 v Serii A defacto nikdy nedostal šanci ve velkoklubu.

Jistě, byla tu krátká epizoda v Interu Milán, ale ta už je 14 let stará. Arnautovič tehdy překlenoval z teenagerského věku a milánský klub si ho přivedl na roční hostování po solidní sezoně v Twente.

Arnautovič v nabušeném Interu dostal za sezonu pouhých 55 ligových minut a v zápasovém rytmu se tak potkával spíše s milánskou primaverou.

Poté více jak stonásobný rakouský reprezentant prošel Bundesligou a Premier League. Oblékal barvy Werderu Brémy, Stoke a West Hamu. V polovině ze svých šesti sezon v anglické nejvyšší soutěži vstřelil dvojciferný počet branek.

Arnautovičovi příznivci sezonu za sezonou čekali, až jejich idolu hodí laso některý z elitních klubů nejlepších evropských soutěží. A dočkali se akorát toho, že útočník zamířil do Číny.

V daleké Asii strávil něco přes dvě sezony, překlenul třicítku a mnozí fanoušci už ho zpět v TOP 5 soutěžích nečekali. Arnautovič ale nakonec opětovné volání Evropy vyslyšel. Před dvěma roky si ho přivedla Bologna a rozhodně nelitovala. Arnautovič za ni v 58 ligových zápasech nastřílel 25 branek.

Výkony z Bologny by dle novináře Fabrizia Romana měly Rakušanovi vynést druhou šanci v elitním klubu. A jedná se opět o Inter. Nerazzurri o hráče projevili zájem a domluvili se s ním na osobních podmínkách. Nyní se dle Romana jedná na úrovni klubů.

A zdá se že úspěšně – novinář informuje, že jednání se dostávají do finálních fází. Arnautovič se tak pravděpodobně může těšit na spolupráci s Martínezem nebo Thuramem.