eFotbal

Druholigový Prostějov ztrácí veterána Jiráčka. Exreprezentanta čeká nová role hrajícího kouče v MSFL...

Druholigový Prostějov ztrácí veterána Jiráčka. Exreprezentanta čeká nová role hrajícího kouče v MSFL...
Druholigový Prostějov ztrácí veterána Jiráčka. Exreprezentanta čeká nová role hrajícího kouče v MSFL...Flashscore
Exreprezentant Petr Jiráček se po více než roční pauze, kterou strávil v barvách druholigového Prostějova, opět ocitl ve Zlíně. Nikoliv však už kvůli prvnímu týmu, nad nímž trenérsky bdí Jan Jelínek.
Reklama
Reklama

Stalo se tak kvůli potřebám juniorky ševců. Bývalý záložník Plzně, Sparty i Jablonce se totiž stal hrajícím asistentem rezervy, která se připravuje na nový ročník MSLF ve Vršavě. "Končila mi smlouva v Prostějově a rozhodoval jsem se, zda ještě vůbec na této úrovni zůstat. Nakonec přišla nabídka ze Zlína, která mi umožnila zůstat u fotbalu jako hráč a zároveň získávat zkušenosti i jako trenér. S rodinou bydlíme na Kudlově, máme dvě malé děti, na Vršavu to máme kousek, takže dohoda byla poměrně rychlá. Měl bych být prodlouženou rukou hlavního trenéra na hrací ploše a mladým klukům bych měl více přiblížit, o čem mužský fotbal vlastně je. Dalo by se říct, že klukům budu k ruce jako takový mentor, abych jim usnadnil přechod z mládežnických kategorií," vysvětlil na webu fcfastavzlin.cz jasně nejstarší člen žlutomodré družiny.

Jak se těší na třetí ligu? "Je to pro mě v podstatě nová soutěž, kterou prakticky neznám. Možná jednou jsem nastoupil ještě v Plzni za béčko v ČFL a snad jednou tady ve Zlíně v rámci MSFL. Takže i já se budu postupně sžívat. Osobně čekám spíš bojovnější fotbal jako ve druhé lize, ale řada mladých kluků tomu dodá rychlost a šmrnc. Je to taková moje vnitřní motivace. Kdo mě zná, ví, že jsem soutěživý a ani na tréninku se nenechám jenom tak předběhnout. Zatím to ještě zvládám, klukům stačím a věřím, že to tak ještě nějaký čas vydrží," přidal na oficiálních stránkách šestatřicetiletý veterán.

A co případná pomoc áčku? "To není otázka přímo na mě. Samozřejmě v případě potřeby bych se určitě snažil pomoct, ale myslím si, že trenér Honza Jelínek i sportovní manažer Zdeněk Grygera by si uměli nějak poradit. Kdyby však cítili, že mohu být v nějaké fázi sezony užitečný, udělám maximum, abych týmu prospěl. Teď je ale předčasné se o čemkoliv takovém bavit. Jisté nemám ani místo v juniorce," uzavřel s úsměvem středopolař, jenž si v letech 2012 - 2015 vyzkoušel německý chleba ve Wolfsburgu i Hamburku.

Moulis: Duklu jsem si vybral, protože mě chtěl Rada. Je tady vše připravené na to, aby se hrálo o postup

Zdroj: fcfastavzlin.cz