eFotbal

Dúbravka to má v Newcastlu "za pár." Straky do brány nahánějí tyhle čtyři jména

Dúbravka to má v Newcastlu "za pár." Straky do brány nahánějí tyhle čtyři jména
Dúbravka to má v Newcastlu "za pár." Straky do brány nahánějí tyhle čtyři jménaFlashscore
Noví saudští majitelé a Eddie Howe hodlají přestavbu v tuto chvíli v Premier League předposledního Newcastlu provést opravdu od podlahy. A začnou od podlahy, respektive postu brankáře. Martin Dúbravka ani Karl Darlow podle všeho nesplňují představy vedení týmu o kvalitní jedničce dodávající jistotu obraně a Straky na tomto postu plánují významně posílit. A vzduchem létá několik jmen, ze kterých by údajně nový strážce domácí branky v St. James Park měl vzejít.
Reklama
Reklama
Marc-André ter Stegen (FC Barcelona)

Až pětapadesát milionů eur měli být podle zpráv španělského deníku EL Nacional připraveni zaplatit noví vlastníci Newcastlu za německou jedničku Barcelony ter Stegena.  Zatímco pro tým ze severu se mělo jednat o rekordní přestup, pro devětadvacetiletého odchovance Mönchengladbachu by podle všeho šlo o významný ústup ze slávy, i když finančně vyčerpané Barceloně by se tato hotovostní injekce dozajista hodila. Gólman, který za národní "Der Mannschaft" přes Manuela Neuera odchytal 25 zápasů by se tak okamžitě stal velkou slabého kádru Strak. Tato spekulace nicméně v posledních dnech spíše oslabuje.

Thomas Strakosha (SS Lazio)

Takzvaná levná varianta. Jedničce italského Lazia a albánské reprezentace končí v létě smlouva a Orlové mohou být v pokušení zkusit na posledních chvíli za svého gólmana něco trhnout. Strakosha za posledních šest sezón za Lazio odchytal téměř 180 ligových zápasů v Serii A, o zájmu Newcastlu svědčí fakt, že jej na začátku týmoí skauti Newcastlu sledovali v utkání Evropské ligy proti Marseille (2:2)

Altay Bayindir (Fenerbahce)

Nejméně známé a nejvíce perspektivní jméno ze seznamu brankářských expertů Newcastlu. Třiadvacetiletý Bayindir je v Turecku považován za velký talent, pokud - jako v tuto chvíli - není zraněn, o jeho místě v bráně Fenerbahce není pochyb.  V reprezentaci v tuto chvíli dostává před Bayindirem přednost Ugurcan Cakir z Trabzonsporu. Pokud by se v Newcastlu rozhodli pro tuto investici do budoucna (přičemž podle spekulací by se Turek utkal s Darlowem o místo jedničky), mají si připravit minimálně 17 milionů eur.

Dean Henderson (Manchester United)

V United končím, chci okamžitě pryč. Tak měla znít podle anglického bulváru slova Deana Hendersona po poslední schůzce s Ole Gunnarem Solskjaerem. Ten stále dává přednost zkušenému Davidu De Geovi a Henderson podle všeho nevidí šanci, jak - po z jeho pohledu velmi úspěšném hostování  Sheffield United - přidat v Premier League další starty. Rudí ďáblové se nicméně perspektivního gólmana, který letos oslavil 24 let a jehož mají pod smlouvou až do poloviny dekády, nehodlají vzdát a jsou ochotni jej uvolnit jen na 18 měsíční hostování. Přičemž Newcastle má být ochoten nabídnout za Premier League prověřenou mladou kometu až 40 milionů liber.