eFotbal

Dumitrescův debut? Rezervy ve hře hlavou a prohrané souboje i chvála za splnění taktických pokynů

Dumitrescův debut? Rezervy ve hře hlavou a prohrané souboje i chvála za splnění taktických pokynů
Dumitrescův debut? Rezervy ve hře hlavou a prohrané souboje i chvála za splnění taktických pokynůFlashscore
Úplně první nominaci na soutěžní utkání Slavie si perspektivní rumunský bek s dvaadvacítkou na zádech Andreas Dumitrescu vysloužil před pár dny proti Pardubicím.
Reklama
Reklama

Ve východočeské CFIG Areně ho však ještě Jindřich Trpišovský nepoužiil a nejčerstvější posila vršovického "S" tak zůstala po celé utkání na lavičce náhradníků.

Další šanci na start už však využil a v úvodním duelu skupinové fáze proti Servette Ženeva odehrál na švýcarské půdě 87 minut, než ho na poslední momenty pohárového utkání vystřídal Václav Jurečka.

V posledních dnech se Jindřich Trpišovský nechal adresu bývalé opory rumunského Sepsi slyšet, že není typologicky stejná jako David Jurásek, nicméně jinak splňuje všechny parametry, po jakých tuzemský vicemistr na hráčském trhu pátral.

Konkrétně vypíchl hru ve velkém tempu, výbornou levou nohou a skvělé centry. Jak byl hlavní kouč Slavie spokojen s jeho čtvrtečním výkonem? Pro mladíka se jednalo o jubilejní desátý start na evropském poli...

"Musím ho pochválit za taktickou stránku, která pro něj během té krátké doby po přechodu není jednoduchá. V tomto směru velmi dobrý výkon. Měl specifické úkoly, které se mu trochu měnily, dokázal to ale zvládnout," chválil na webu slavia.cz renomovaný kouč.

Zcela dokonalé to však z jeho strany nebylo. "Měl trochu rezervy, což víme, ve hře hlavou, kde prohrával dost soubojů se Stefanovićem. Kluci ho ale dobře zajišťovali, v těch situacích nepropadl, dobře na ně reagoval, nezklamal," doplnil šéf realizačního týmu Slavie.

Premiéru ve slávistickém trikotu v Evropě už tedy má další zahraniční součástka slávistické obranné řady (věděli jste, že aktuálně jedinými Čechy v defenzivě jsou Bořil s Vlčkem?) za sebou.

Již za pár dní by mohl debutovat také ve FORTUNA:LIZE a to hned v tom největším možném zápase, čili v derby se Spartou.

Pakliže dostane dvaadvacetiletý fotbalista příležitost také v ostře sledované domácí bitvě o Prahu, jeho první týdny v české metropoli půjdou nazvat velmi výživnými.

Jurečka potvrdil, že není v ideální formě. Byl na mě zlý při bagu, je to asi trochu karma, zlehčoval situaci Trpišovský