eFotbal

Dvaadvacet let v jednom dresu? Je konec! Reus po sezoně bude balit v Dortmundu, titul v dresu Borussie nezískal

Dvaadvacet let v jednom dresu? Je konec! Reus po sezoně bude balit v Dortmundu, titul v dresu Borussie nezískal
Dvaadvacet let v jednom dresu? Je konec! Reus po sezoně bude balit v Dortmundu, titul v dresu Borussie nezískalFlashscore
Dlouholetý kapitán Dortmundu Marco Reus po 22 letech odejde z klubu. Čtyřiatřicetiletý ofenzivní hráč se dohodl s vedením, že po sezoně neprodlouží končící smlouvu. Borussia to oznámila na webu.
Reklama
Reklama

Reus strávil v Dortmundu včetně působení v mládežnických kategoriích 22 let. V začátku profesionální kariéry hrál za Ahlen a mezi lety 2009 až 2012 za Mönchengladbach, po mistrovské sezoně 2011/12 se ale do svého mateřského klubu vrátil. Sám s ním nikdy bundesligový titul nezískal, sedmkrát skončil druhý za Bayernem Mnichov.

"V tomhle klubu jsem strávil více než polovinu svého života a užil jsem si tady každý den, i když se nám samozřejmě nevyhnuly ani těžší časy. Už teď vím, jak bude těžké se na konci sezony rozloučit. Zároveň jsem rád, že je ohledně mé budoucnosti jasno a že se můžeme soustředit na závěr sezony," uvedl Reus, jenž se loni po pěti letech vzdal kapitánské pásky.

Velký letní výprodej se v Leverkusenu konat nemusí. Wirtz chce zůstat a podobně naladěni jsou i další

Šéf BVB Hans-Joachim Watzke složil hráči, který je oblíbencem fanoušků, obrovskou poklonu. "Marco Reus je jedním z nejlepších hráčů klubu. Narodil se v Dortmundu, hrál téměř 10 let v našich mládežnických týmech a dalších dvanáct let je v prvním týmu. Dlouhou dobu byl kapitánem našeho klubu Jeho spojení s Borussií Dortmund je mimořádné. Přejeme Marcovi vše nejlepší do jeho budoucnosti," uvedl Watzke.

Rodák z Dortmundu získal s Borussií dvakrát Německý pohár a třikrát Superpohár. V roce 2013 si zahrál finále Ligy mistrů a právě v ní má šanci na poslední velkou trofej. Aktuálně pátý tým německé ligy v úvodním semifinále porazil doma 1:0 Paris St. Germain a příští týden ho čeká odveta v Paříži.

"Máme před sebou velký cíl, kterého chceme všichni společně dosáhnout. Abychom ho dosáhli, budeme potřebovat každéhonašeho neuvěřitelného fanouška. Všem bych chtěl upřímně poděkovat za jejich neuvěřitelnou podporu v průběhu těch let," dodal.

Reus ve 424 soutěžních utkáních nastřílel za Dortmund 168 branek, což ho řadí na druhé místo klubových tabulek za Alfreda Preisslera, který ve 40. a 50. letech nasázel 177 gólů. V německé reprezentaci odehrál 48 duelů a trefil se patnáctkrát. O dalším Reusově angažmá zatím není jasno.