eFotbal

Dvacátý hrací den: Bitvu velikánů rozhodly až penalty. Itálie je prvním finalistou

Dvacátý hrací den: Bitvu velikánů rozhodly až penalty. Itálie je prvním finalistou
Dvacátý hrací den: Bitvu velikánů rozhodly až penalty. Itálie je prvním finalistouFlashscore
O prvním finalistovi fotbalového mistrovství Evropy v utkání Itálie se Španělskem, musely rozhodnout až penalty. Itálie se dostala v polovině semifinálového utkání hraném v londýnském Wembley do vedení, ale Španělům se povedlo vyrovnat a dotáhnout utkání až do prodloužení. To ovšem téměř nic nenabídlo, takže o prvním finalistovi rozhodly penalty, při kterých měli lepší nervy Italové.
Reklama
Reklama

Zatímco první půle toho moc k vidění nenabídla, druhá část utkání na tom byla lépe. I když převahu na míči měli Španělé, dostala se do vedení po hodině hry Itálie, když se dostal z brejku po Immobileho akci Federico Chieso a přesnou střelou poslal "Azuri" do vedení.

Španělé ale nehodili flinfu do žita, ještě více Italy sevřeli npa jejich polovině a deset minut před koncem základní hrací doby se uvolnil v pokutovém území Álvaro Morata a přízemní střelou podél brankáře Donnarummy  srovnal.

Španělé si tak potřetí za sebou zahráli prodloužení, které ovšem neurčilo vítěze. O postupu Itálie tak rozhodl až penaltový rozstřel, ve kterém nakonec selhal Álvaro Morata, který přitom Španělům svou vyrovnávací brankou vykřesal v utkání postupovou naději.

Londýn: Itálie - Španělsko 1:1 (0:0); 4:2 po penaltovém rozstřelu

Branky: Chiesa – 80. Morata (Olmo) ŽK: 98. Tolói (ITA), 118. Bonucci (ITA) – 51. S. Busquets (ESP)Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp (GER)

Itálie: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (C), Emerson (74. Tolói) – Barella (85. Locatelli), Jorginho, Verratti (73. Pessina) – Chiesa (107. Bernardeschi), Immobile (61. D. Berardi), L. Insigne (85. Belotti).Náhradníci: Meret, Sirigu – Acerbi, Bastoni, Belotti, D. Berardi, Bernardeschi, Cristante, Florenzi, Locatelli, Tolói, Pessina.

Španělsko: Simón – Azpilicueta (85. M. Llorente), García (109. P. Torres), Laporte, Alba – Koke (70. Rodri), S. Busquets (C) (106. Th. Alcântara), Pedri – F. Torres (62. Morata), Oyarzabal (70. G. Moreno), Olmo.Náhradníci: de Gea, Sánchez – Th. Alcântara, Gayá, D. Llorente, M. Llorente, Morata, G. Moreno, Rodri, Ruiz, P. Torres, Traoré.

Podolski se prý vrací domů do Polska. Plní si tak sen