eFotbal

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Nejhorší návraty posledních let, nad kterými se kroutí hlavou

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Nejhorší návraty posledních let, nad kterými se kroutí hlavou
Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Nejhorší návraty posledních let, nad kterými se kroutí hlavouFlashscore
Přestupy jsou základním aspektem našeho oblíbeného sportu a výrazně se podepisují pod výsledky klubů. Ty mohou získat schopné hráče a s jejich pomocí slavit zisk trofejí, ale i propadnout a označit je za smolné investice. Ne všechny transfery mají snové scénáře a občas se i nevěřícně kroutí hlavou, kdy je porušeno pravidlo, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Podívejme se na nejhorší návraty posledních let.
Reklama
Reklama
5) Mario Götze

Na začátku minulého desetiletí byl jedním z největších talentů ve hře, ale jeho sláva rychle vystřelila a záhy také opadla. Součástka Borussie Dortmund vykvetla v systému Jürgena Kloppa a po úspěchu v klubové sféře přišlo i nezapomenutelné vystoupení německé reprezentace na světovém šampionátu v Brazílii. Přesun do Bayernu Mnichov mu však neprospěl, stejně jako návrat do Dortmundu. Nyní je součástí PSV Eindhoven a o trofeje bojuje především s Ajaxem.

4) Paul Pogba

Je těžké uvařit, že Manchester United v roce 2016 překonal světový rekord za opětovný podpis Paula Pogby. Francouzský záložník byl zpočátku součástí klubové akademie, ale poté překvapivě zamířil do Juventusu. V Turíně se mu dařilo, proto jej Rudí ďáblové zavolali zpět. I přes několik záblesků jeho kvalit se dá 39 branek a 51 asistencí za téměř 330 zápasů brát stěží jako úspěch. Za posledních šest let dosáhl pouze na dvě trofeje a očekává se, že v létě zvedne na Old Trafford kotvy podruhé.

3) Diego Costa

Někdejší španělský útočník brazilského původu byl ve své době postrachem každé defenzivy. V historii Atlética Madrid má výrazně otisknutou stopu, avšak svá nejlepší léta nabídl až během své druhé anabáze. Následoval přesun na Stamford Bridge, kde Chelsea pomohl k několika cenným trofejím. Na povrch ale začaly prosakovat neshody s trenérem a v roce 2017 se objevila nečekaná zpráva o návratu do Atlética Madrid. Tehdejší rekordní klubový poplatek však zůstal daleko za očekáváním a po krátkém působení v Atletico Mineiro se stal nezaměstnaným.

2) Antoine Griezmann

Poslední tři roky se k němu štěstí odvrátilo zády. Francouzský útočník je jen stínem svého vlastního já, které v letech 2014 až 2019 dával na obdiv v Atlétiku Madrid. Přesun do Barcelony se zdál být fatální chybou, neboť na Camp Nou se nedočkal herního vytížení, ale ani formy, za kterou by si jej zasloužil. Překvapení se zrodilo loni v létě, kdy Griezmann zamířil na hostování zpět do Atlética, ale ani touto sezónou se na veřejnosti chlubit nebude. Ani se nepředpokládá, že by byla uplatněna možnost trvalého odkupu a problém je, že ani Barcelona s ním v dalších plánech nepočítá.

1) Romelu Lukaku

Ještě před pár lety bylo Chelsea vyčítáno, že si nechala mezi prsty proklouznout belgického kanonýra. Dnes by si možná někteří fans Blues za tyto slova nafackovali a jak se zdá, letošní partnerství Romela Lukaka bude ještě dlouho skloňováno jako obrovské fiasko na přestupovém trhu. Vítěz Serie A s Interem Milán comeback na Stamford Bridge režíruje jako sebevrah a proslýchá se, že nejnákladnější klubová investice za pár týdnů poletí jak kulový blesk z Londýna. Zájemců se několik hlásí, takže se o svou budoucnost zřejmě o bávat nemusí.

Zdroj: sportskeeda.com