eFotbal

Dvougólový Lukaku řádil proti Empoli, Lazio ztratilo doma s Turínem

Dvougólový Lukaku řádil proti Empoli, Lazio ztratilo doma s Turínem
Dvougólový Lukaku řádil proti Empoli, Lazio ztratilo doma s TurínemFlashscore
Verona i Salernitana, sužované záchranářskými obavami, dokázaly v 31. kole italské Serie A zabrat a získat důležité tři body. To se nepovedlo Spezii, která získala na hřišti jasného kandidáta na sestup, Sampdorie, pouhý bod. Lazio zaváhalo doma s Turínem FC a zítra ho o druhou příčku může připravit Juventus. Starou dámu však čeká lídr soutěže, Neapol.
Reklama
Reklama

Skóre zápasu mezi Salernitanou a Sassuolem otevřel již po deseti minutách Pirola, který se po rohovém kopu prosadil z bezprostřední blízkosti hlavou. Velký podíl na výhře týmu ze Salerna měl senegalský útočník Dia, který nejdříve sám zakončil pohlednou kombinaci domácích, v druhé půli pak nejlepší střelec týmu asistoval u gólu Coulibalyho. Salernitana neprohrála osm zápasů v řadě v nejvyšší italské soutěži poprvé ve své historii.

Lazio mohlo udeřit již v první minutě utkání, brankář Turína měl po hlavičce Zaccagniho velké problémy. Podobné potíže měl i brankář Provedel na straně Lazia, který před koncem první půle inkasoval poté, co nedokázal vytěsnit dalekonosnou střelu Iliče. Ve druhém poločase se domácím nepodařilo zápas vyrovnat ani po příchodu nejlepšího střelce týmu Immobileho a prohráli čtvrtý domácí zápas v této sezoně.

Fotbalisté Interu Milán v 31. kole italské nejvyšší soutěže zvítězili na hřišti Empoli 3:0. Dvakrát skóroval belgický kanonýr Romelu Lukaku a úřadující vicemistři vyhráli v Serii A poprvé po pěti zápasech. Upevnili si pohárové šesté místo a stále ztrácejí dva body na AC Milán, který porazil 2:0 Lecce, i AS Řím, jenž má pondělní zápas k dobru.

Lukaku poprvé skóroval až tři minuty po začátku druhého poločasu a byl to jeho první gól od 10. března. Druhou branku přidal v 76. minutě a dvě minuty před koncem řádné hrací doby završil skóre Martínez. Argentinský mistr světa se díky tomu osamostatnil na druhém místě tabulky střelců s 15 góly, na vedoucího Osimhena jich ztrácí šest.

AC Milán získal tři body proti sestupem ohroženému Lecce díky dvěma brankám Rafaela Leaa. Portugalský reprezentant dal 10. a 11. gól v sezoně.

Serie A - 31. kolo:

Hellas Verona - Bologna 2:1 

Branky: 45.+6 z pen. a 62. Verdi - 90.+4 Domínguez.

Salernitana - Sassuolo 3:0

Branky: 9. Pirola, 20. Dia, 65. Coulibaly

Lazio - FC Turín 0:1

Branky: 43. Ilič

Sampdoria - Spezia 1:1

Branky: 23. Amione - 59. Verde

Empoli - Inter Milán 0:3

Branky: 48. a 76. Lukaku, 88. Martínez

Monza - Fiorentina 3:2

Branky: 26. vlastní Biraghi, 43. Dany Mota, 58. Pessina z pen. - 8. Kouamé, 13. Saponara

Udine - Cremona 3:0

Branky: 2. Samardžič, 27. Pérez, 36. Success

Milán - Lecce 2:0

Branky: 40. a 75. Leao

Juventus Turín - Neapol 0:1

Branka: 90.+3 Raspadori